General Network Management

 XMC archive of XCC Error

Jump to Best Answer
Extreme Learner's profile image
Extreme Learner posted 07-26-2021 06:47

Hi Having trouble archiving the XCC controllers in XMC I get failed / Error when trying to do this. I do have the XCC manually backing upto a store on the XMC but it would be good if I could archive the config along with the rest of the switches and appliences.

 

Thanks

StephanH's profile image
StephanH

Hello,

what error message do you get when you try to backup (check Events on XMC)?
Does XMC have terminal access to XCC? Have you tested this?
 

Extreme Learner's profile image
Extreme Learner

Hi Thanks for the quick Reply

No problem for terminal access straight on. 

The error I get is :- 

Device Reported - There is no such file or directory

File Not Found/Missing

StephanH's profile image
StephanH

Hello,

do you see an according log entry on the XCC?

StephanH's profile image
StephanH

It is important to check the audit log on the XCC!

 

If the backup work you can that entries:

 

 

Miguel-Angel RODRIGUEZ-GARCIA's profile image
Miguel-Angel RODRIGUEZ-GARCIA

hi,

I have seen that kind of error when the job takes to long to complete.

Try to increase the time-out and/or debug the CLI commands sent to check what is happening (https://extremeportal.force.com/ExtrArticleDetail?an=000094010&q=xmc%20debug%20archive).

Some info needed to help you:

Mig

Extreme Learner's profile image
Extreme Learner

Sorry for the delay in getting back.

The XCC are set in the command line to backup and copy the config to a folder in XCC over night, but if i try to use the archive feature in XMC then the log error is seen in XCC is :-

 

Type: Minor

Component: CLI

Message: SCP for uploading configuration file 10_10_200_25.cfg from local to server 10.10.200.20 failed.

 Could this be because of the timed backup job that is set on them ? 

 

Really appreciate your help

Extreme Learner's profile image
Extreme Learner

 

you can see the two backups here the timed job and then when it tries from XMC at 8:04. It looks to create the file. Then in the event log it seems to fail to SCP the file to XMC

 

Miguel-Angel RODRIGUEZ-GARCIA's profile image
Miguel-Angel RODRIGUEZ-GARCIA

Hi,

Why don’t you do the backup directly with the archive function of the XMC?

 

With this you get the compare feature

 

Mig

Extreme Learner's profile image
Extreme Learner

Hi Mig 

 

This is exactly what I’m trying to get working. For some reason it was set up this way and now I’m trying to get it backing up from XMC like the rest of our VMS (4 NAC + all the switching) but it fails. I don't want to cancel the timed backup on the XCC until i know I have the other solution working. 

 

G

Miguel-Angel RODRIGUEZ-GARCIA's profile image
Miguel-Angel RODRIGUEZ-GARCIA

OK,

 

The typical mistake comes from the credentials configured in the XMC for archiving.

Check that here and use root or another user having write access to the specified directory for FTP/SFTP/SCP:

Mig

Extreme Learner's profile image
Extreme Learner

Thanks Folks apologies for the delayed response. 

I also got pointed towards this article.

Solution: Extreme Management Center Archives Via SCP / SFTP Fail Using Non 'root' or 'netsight' Accounts | Extreme Portal (force.com)

 

Extreme Learner's profile image
Extreme Learner

Hi folks just for a round up, turned out the user setup didn’t have the required permissions for this, this has now been rectified and all works. Thank you for all the help