ExtremeSwitching (EXOS)

Expand all | Collapse all

Unable to use WinSCP to connect to XOS Switches anymore

  • 1.  Unable to use WinSCP to connect to XOS Switches anymore

    Posted 09-18-2018 00:07
    Anyone else having trouble using WinSCP to connect to XOS switches?
    Unfortunately I haven't had to connect for some time, so I cant pinpoint when it stopped working.

    Windows 10 running WinSCP 5.13.4 (Build 8731)
    - checked Windows firewall
    - turned off "Optimize the connection buffer size"
    - returns "Host is not communicating for more than xx seconds. Still waiting..."

    Connecting to:
    System Type: X670G2-48x-4q
    ExtremeXOS version 21.1.5.2
    SSH Secure-Mode : On
    - No errors displayed in the log file
    - Can SSH in from same PC with no troubles

    Hoping someone else has already stumbled across this.
    Regards,


  • 2.  RE: Unable to use WinSCP to connect to XOS Switches anymore

    Posted 09-18-2018 02:47
    Grabbed this out of the WinSCP log file, looks like there's an error at the CLI prompt causing the issue.

    . 2018-09-18 14:40:51.229 Access granted
    . 2018-09-18 14:40:51.229 Opening session as main channel
    . 2018-09-18 14:40:51.233 Opened main channel
    . 2018-09-18 14:40:51.236 Started a shell/command
    . 2018-09-18 14:40:51.256 --------------------------------------------------------------------------
    . 2018-09-18 14:40:51.256 Using SCP protocol.
    . 2018-09-18 14:40:51.257 Doing startup conversation with host.
    . 2018-09-18 14:40:51.269 Skipping host startup message (if any).
    > 2018-09-18 14:40:51.270 echo "WinSCP: this is end-of-file:0"
    < 2018-09-18 14:40:51.294 ExtremeXOS
    < 2018-09-18 14:40:51.294 Copyright (C) 1996-2016 Extreme Networks. All rights reserved.
    < 2018-09-18 14:40:51.294 This product is protected by one or more US patents listed at http://www.extremenetworks.com/patents along with their foreign counterparts.
    < 2018-09-18 14:40:51.294 ==============================================================================
    < 2018-09-18 14:40:51.294 Press the


  • 3.  RE: Unable to use WinSCP to connect to XOS Switches anymore

    Posted 09-26-2018 04:10
    Looks like imported settings from Putty had a specific setting which caused the issue.
    I just created a brand new session for the device using the defaults (including "File Protocol: SFTP"), which seems to work.