ExtremeSwitching (EXOS)

Expand all | Collapse all

Port bounces up and down once after reboot: X670G2-48x-4q

  • 1.  Port bounces up and down once after reboot: X670G2-48x-4q

    Posted 11-24-2016 10:10
    After reboot of the switch some port are bouncing up and down one time. We don't see any reason for this and it's causing traffic loss for us.

    11/16/2016 13:19:22.61 [i] Port 49 link UP at speed 40 Gbps and full-duplex
    11/16/2016 13:19:20.21 [i] Port 10 link UP at speed 10 Gbps and full-duplex
    11/16/2016 13:19:20.21 [i] Port 9 link UP at speed 10 Gbps and full-duplex
    11/16/2016 13:19:20.58 [i] Port 9 link down - Local fault
    11/16/2016 13:19:21.49 [i] Port 10 link down - Local fault
    11/16/2016 13:19:24.75 [i] Port 10 link UP at speed 10 Gbps and full-duplex
    11/16/2016 13:19:24.75 [i] Port 9 link UP at speed 10 Gbps and full-duplex
    11/16/2016 13:19:33.11 [i] Port 49 link down - Local fault
    11/16/2016 13:19:35.93 [i] Port 49 link UP at speed 40 Gbps and full-duplex

    Is this some known behaviour or do anyone have a idea what could cause such behaviour.

    If you wonder we are running test activitys within mobile networks and this is part of some testcases.



  • 2.  RE: Port bounces up and down once after reboot: X670G2-48x-4q

    Posted 11-24-2016 10:36
    Hi Anders,
    1. What is the device connected to the ports 9 and 10?
    2. How often the ports are flapping?
    3. Are the ports 9 and 10 are part of a Link Aggregation Group?
    4. What is the Exos version running on the switch?
    For more information on the fault detection process please use below link to find the article:

    https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/Q_A/what-is-the-difference-between-local-fault-an...

    To isolate the issue with layer 1 please check below steps:
    • Please reseat the SFP module and check the status.
    • Please move the problematic links to another port to see whether ports are still flapping or not.
    • Please check for any errors on the port using the command “# show port rx errors” and “# show port tx errors”.
    • Please check the same in other end of the device connected to the ports 9 and 10


  • 3.  RE: Port bounces up and down once after reboot: X670G2-48x-4q

    Posted 11-24-2016 10:48
    Sorry if was a bit vague in my question. :)

    Connected are ericsson telecom equipment under test.

    The ports only bounces up and down one time after reboot of the switch.
    Port 9-10 is a LACP LAG.
    EXOS 16.1.3.6

    And we dont know if it's the switch causing the problem, it can just as well be a problem in the other end but as it's only ocures after the reboot of the extreme-switch we started to look there.



  • 4.  RE: Port bounces up and down once after reboot: X670G2-48x-4q

    Posted 11-24-2016 11:18
    Andres, I guess the switches are not in production, so in case if you can change the configuration and reboot the switch at will then i would suggest to isolate the issue with below steps. remove the ports 9,10 from all the VLAN's loop back the ports 9 and 10 using the same cable used in port 9 or port 10. reboot the switch and see if the ports are flapping. Try the same on the Telecom equipment. This could give a fair idea where the issue is. I would get back if i find any such case is recorded before.


  • 5.  RE: Port bounces up and down once after reboot: X670G2-48x-4q

    Posted 11-24-2016 12:32
    Thanks for your reply we will continue to trouble-shoot here and if appreciate that you look arount for a simular case.
    BR

    Anders



  • 6.  RE: Port bounces up and down once after reboot: X670G2-48x-4q

    Posted 11-28-2016 04:17
    Anders, I checked the database and and could not find a similar issue reported. Still i would wait for others to comment in case if i missed any similar instances.


  • 7.  RE: Port bounces up and down once after reboot: X670G2-48x-4q

    Posted 12-16-2016 15:27
    Hello Anders,
    Have you been able to resolve this problem?


  • 8.  RE: Port bounces up and down once after reboot: X670G2-48x-4q

    Posted 06-29-2017 11:08
    Hi
    I have the same problem again, the bouncing ports are:
    1.isc ports connected to peer switch;
    2.the ports connected to HP GEN7 Host (EXSI).

    (No STP running.)

    Is it maybe because the extreme switch port is 10G FULL DUPLEX, and EXSI side is AUTO-Negotiation?

    Thanks.

    BR
    Dong