ExtremeSwitching (EXOS)

Expand all | Collapse all

connecting to an X440 switch via the serial connection is not working

  • 1.  connecting to an X440 switch via the serial connection is not working

    Posted 07-16-2018 15:42
    I'm trying to connect to an Extreme x440 Summit switch via the serial port using Putty. When I connect, a bunch of garbage appears on the screen and just keeps scrolling. I can connect to another Extreme x440 without issue using the same setup. Does anyone have any suggestions? I can't factory reset because I can't serial into the switch


  • 2.  RE: connecting to an X440 switch via the serial connection is not working

    Posted 07-16-2018 15:52
    What baud rate/serial settings are you using?

    It should be 9600 baud, 8 data bits, 1 stop bit, no parity.

    That description sounds like it could possibly be a baud rate mismatch.

    Edit: Never mind, I just saw that you can console in to another one just fine. Sounds like the serial port on that switch may have gone bad. I'd suggest opening up an RMA for that switch.


  • 3.  RE: connecting to an X440 switch via the serial connection is not working

    Posted 07-17-2018 07:34
    Hi Penny,
    Have you checked if the RJ45 console port on the X440 is clean ? No dust and no pin broken or bent ?


  • 4.  RE: connecting to an X440 switch via the serial connection is not working

    Posted 11-09-2020 04:32

    Hello, I have an X450e that does the same on the serial port to bunch garbabage, you were able to solve it and if so could you help me greetings



  • 5.  RE: connecting to an X440 switch via the serial connection is not working

    Posted 11-09-2020 04:41
    This is what the X450e answers in the putty, someone knows what is happening, I want to reset it to factory, no port is active

     



  • 6.  RE: connecting to an X440 switch via the serial connection is not working

    Posted 08-24-2021 22:59

    Same issue with an Extreme Networks X250e-24p that I just purchased on Amazon. Cable\setup works fine with other units. Has anyone resolved this or should I just return the switch?



  • 7.  RE: connecting to an X440 switch via the serial connection is not working

    Posted 07-16-2018 15:52
    Thank you Brandon, I've already checked all of the settings and tried using TeraTerm instead of Putty, just to make sure it wasn't software related.


  • 8.  RE: connecting to an X440 switch via the serial connection is not working

    Posted 07-17-2018 07:34
    I'm assuming nothing is broken off or not functioning in the cable since I can use the exact same one, plugged into the same PC to access the Console on a different Extreme Switch of the same kind.