ExtremeSwitching (EXOS)

  • 1.  Ping Default Gateway

    Posted 01-07-2014 22:01
    Create Date: May 8 2013 11:08AM

    Hi,

    I am wondering if someone could help me with a query I have?

    I have simply configured a few VLANs on an x460-48p. I have given each VLAN an ipaddress. When I try to ping the IP Address of one of the VLANs I get

    Packet Transmit Error; Destination Unreachable

    If I add one of the VLANs to a port Untagged I am able to ping the address? Please can someone provide some information into this behaviour?

    Thanks

    Tom (from Tom_Evans)


  • 2.  RE: Ping Default Gateway

    Posted 01-07-2014 22:02
    Create Date: May 9 2013 6:56AM

    Hi Tom

    IIRC the vlan does need to be assigned to at least one port for the vlan interface to be active.

    (from conrad_jones)


  • 3.  RE: Ping Default Gateway

    Posted 01-07-2014 22:02
    Create Date: May 9 2013 7:28AM

    Thanks for your reply.

    Does the port need to be active (have a device on the end of it)?

    Thanks (from Tom_Evans)


  • 4.  RE: Ping Default Gateway

    Posted 01-07-2014 22:02
    Create Date: May 9 2013 9:00AM

    no i don't think so. (from conrad_jones)


  • 5.  RE: Ping Default Gateway

    Posted 01-07-2014 22:02
    Create Date: May 10 2013 3:54AM

    The vlan must have an active port or be in loopback mode to respond to a ping. To put the vlan into loopback use the following command.

    enable loopback-mode vlan XXXX (from Greg_McKillip)


  • 6.  RE: Ping Default Gateway

    Posted 01-07-2014 22:02
    Create Date: May 10 2013 6:18AM

    thanks for clarifying that. (from conrad_jones)