ExtremeSwitching (EXOS)

  • 1.  How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 04-25-2015 15:57
    That ́s all...

    MPLS is supported by ExOS VM ???

    # sh verSwitch : PN:1N2039 SN:123456 Rev 0.1 BootROM: 1.2 IMG: 15.3.2.11
    PSUCTRL-1 : PN:MEAD SN:MD1 Rev 0.1 BootROM: 2.1
    PSUCTRL-2 : PN:MEAD SN:MD2 Rev 1.1 BootROM: 2.3
    mouse-usb : PN:MOUSE SN:4321 Rev 1.1 BootROM: 4.3
    floppy-A :
    PSU-1 : Stack PS Slot # 2 PN:1N2039 SN:1234 Rev 0.1
    PSU-2 : Stack PS Slot # 3 PN:1N2039 SN:1234 Rev 0.1

    Image : ExtremeXOS version 15.3.2.11 v1532b11 by release-manager
    on Tue Jun 18 15:25:24 EDT 2013
    BootROM : 1.2


  • 2.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 04-26-2015 03:10
    hi oscar, you need mpls feature pack like on real switch


  • 3.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 04-26-2015 19:39
    Hi, this is just a license key, MPLS code is part of EXOS image. As such, for VM, I would recommend to enable trial license, unless you really want to purchase a license.


  • 4.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 04-26-2015 21:05
    Thanks... I've already worked with every vendor's images that I found and configure mpls just for academic purpose. So, for Extreme OS I've downloaded the VM version and integrated into a GNS3.
    How can I get the license trial?

    Can I extend or renew the trial period?

    Regards,
    OBM


  • 5.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 04-27-2015 09:17
    To turn on the 30 day trial, you use:

    debug epm enable trial-license

    You can re-enable after 30 days, but it needs a reboot. Basically, the trial is fine for long term use in the lab as you can turn it on and off as you need. In live network, the reboot requirement and lack of support makes it obviously a no-go.

    Paul.


  • 6.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 02-11-2016 20:22
    Paul, I am using the EXOS VM with firmware version 15.3.2.11 and debug epm enable trial-license does not work. the enable command after epm does not exist. The only option after epm is "show". am i missing something?


  • 7.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 02-11-2016 20:35
    just type it without trying auto-completion. I'd recommend you to upgrade the VM to a more recent release, btw.


  • 8.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 02-11-2016 20:40
    Great thanks Stephane. The VM I'm using is the one I downloaded from the ekit site? where do i find a more up-to-date version of the VM?


  • 9.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 02-11-2016 20:43
    There: https://github.com/extremenetworks/Virtual_EXOS

    16.1.3 is already on it.



  • 10.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 02-12-2016 13:01
    Thanks Stephane. So I created the vm from the iso image and powered it on and it booted successfully. I then followed the install guide to add more nics, but now when I power on the vm it does not boot. I keep getting a watchdog warning message that has seconds that count up each time the error message appears.


  • 11.  RE: How to enable MPLS on ExOS VM ?

    Posted 02-12-2016 13:01
    <content-quote data-username="Darren Saliva">Thanks Stephane. So I created the vm from the iso image and powered it on and it booted successfully. I then followed the install guide to add more nics, but now when I power on the vm it does not boot. I keep getting a watchdog warning message that has seconds that count up each time the error message appears.</content-quote>Let's track this in a separate thread. Please reference the new conversation here: EXOS-VM doesn't boot after adding more NICs