ExtremeSwitching (EXOS)

Expand all | Collapse all

Problem EAPS with LAG:

  • 1.  Problem EAPS with LAG:

    Posted 06-19-2018 13:38
    A simple ring of EAPS is configured in x440 switches, of which the primary and secondary links of each switches in transit mode and master are members of a static LAG. The problem occurs when you try to close the EAPS on the Master switch, a latency is generated that only affects the Master switches. It was verified that there are packages dropped from the ports in LAG when closing the EAPS. I attach the configuration and the logs:

    # Module eaps configuration.
    #
    enable eaps
    create eaps EAPS-INCHCAPE
    configure eaps EAPS-INCHCAPE mode master
    configure eaps EAPS-INCHCAPE primary port 1:1
    configure eaps EAPS-INCHCAPE secondary port 1:48
    enable eaps EAPS-INCHCAPE
    configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan V20
    configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan V80
    configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v10
    configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v11
    configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v12
    configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v21
    configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v50
    configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v100
    configure eaps EAPS-INCHCAPE add control vlan EAPS-CONTROL

    Slot-1 SWMOFYC1.32 # sho ports 1:1,1:48 vlan
    Untagged
    Port /Tagged VLAN Name(s)
    -------- -------- ------------------------------------------------------------
    1:1 Untagged None
    Tagged EAPS-CONTROL, V20, V80, v10, v100, v11, v12, v21, v50
    Enl-Edf.B
    Untagged None
    Tagged EAPS-CONTROL, V20, V80, v10, v100, v11, v12, v21, v50
    Slot-1 SWMOFYC1.33 #

    enable sharing 1:48 grouping 1:48,2:48 algorithm address-based L2
    enable sharing 1:1 grouping 1:1,1:4 algorithm address-based L2



  • 2.  RE: Problem EAPS with LAG:

    Posted 06-20-2018 04:36
    Try to use lacp
    I'm running this config with both address-based L2 lacp and address-based l3-l4 lacp


  • 3.  RE: Problem EAPS with LAG:

    Posted 06-20-2018 08:39
    Hi Kevin, Do you find a momentary lapse or is it continuously dropping packets? If the latency is temporary, looks like the sequence of events in creating the LAG and the EAPS ring matters. More in this article below -
    https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/Q_A/Creating-a-port-share-when-the-master-seconda...


  • 4.  RE: Problem EAPS with LAG:

    Posted 06-23-2018 22:59
    The problem of latency is constant. Also I just made some modifications around the Master switch of the EAPS that has been changed. However I am presenting latency at the time of testing the link changes and when the EAPS is complete there is latency at times. Please your support.

    Additionally the links of the link-aggregattion should be of L3_L4 lacp. Why do I currently have static and L2 configured?