ExtremeSwitching (VSP)

  • 1.  ERS 3500 lost vlan management

    Posted 11-20-2018 13:16
    ERS3500 running release 5.3.9 secure (ERS3500_539011s.img) lost the IP address configured in vlan mgmt, the symptom is that the IP address left to be "in use" (it isn´t deleted from the config).

    Reboots the device and works again, but a few minutes after the issue reproduce.

    Has anyone a similar problem?

    Regards,

    EF



  • 2.  RE: ERS 3500 lost vlan management

    Posted 11-20-2018 13:28
    Not with 3500, but I have seen this issue on different series. I have never tried to solve it by rebooting the switch. Just simply configured the IP address again and it went to "in use" again.

    What I have seen on 3500 was that switch stopped responding from networks reachable via default gw. Only way to fix this was reboot. But I do not remember what sw version the switch was running.


  • 3.  RE: ERS 3500 lost vlan management

    Posted 11-20-2018 13:42

    I tried the same, deleting and reconfigring the IP again, but it didn´t work. I´m thinking to enable the ip routing because it´s a very big problem to lose the management of it.

    Regards,

    EF



  • 4.  RE: ERS 3500 lost vlan management

    Posted 11-20-2018 13:52
    I would recommend you to create a case with GTAC as 5.3.9 is the latest software available. I have checked some 3500 we are running and they are still on 5.2 version. Uptime over one year and no troubles with mgmt connectivity.


  • 5.  RE: ERS 3500 lost vlan management

    Posted 11-22-2018 13:00
    I found the problem, duplicated IP in mgmt VLAN.

    Regards,

    EF