ExtremeSwitching (EOS)

  • 1.  enterasys s4 webconfig

    Posted 09-16-2018 01:08
    Some changes were made to the settings of my enterasys s4 chassis through the webgui config. the changes dont show up in the show config of the cli and i really need to remove them. How do I


  • 2.  RE: enterasys s4 webconfig

    Posted 09-16-2018 03:53
    That is very unexpected. What changes? Worst case is to “show config outfile” and then verify the config and boot the config by “configure” command.

    You can also try show config outfile and find those changes there.

    From my experience the issue will be different. I guess the config was not changed by WEB but some dynamic protocol changed the behavior. Example: new VLANs were learned through GVRP...

    The web on S-series is very limited = it should be quite easy to verify those sections with show config and show feature by feature. By show vlan you will see what vlans are used by show config vlan you will see what was configured.


  • 3.  RE: enterasys s4 webconfig

    Posted 09-16-2018 10:30
    I dont see any changes in my config from the cli. Does the webview actually write to the config that i can see?
    The only think i see is set port ingress-filter tbp.0.1 enable
    which i have no idea where that came from or what it is doing.


  • 4.  RE: enterasys s4 webconfig

    Posted 09-16-2018 11:16
    Yes. The webbiew should store commands to the cli config. Ingress filter does drop traffic to vlans what are not allowed to egress = if only vlan 2 and 3 can egress the port then only vlan 2 and 3 are accepted on ingress. It is a security feqture. Tbp is a backplane port.


  • 5.  RE: enterasys s4 webconfig

    Posted 09-16-2018 12:26
    i aslo see set port vlan tbp.0.1 5 this might be messing it up also how do i remove this line


  • 6.  RE: enterasys s4 webconfig

    Posted 09-16-2018 12:34
    Use the same command with disable instead of enable.


  • 7.  RE: enterasys s4 webconfig

    Posted 09-16-2018 12:45
    i am referring to this
    set port vlan tbp.0.1 5
    there is no enable on that line. would

    clear port vlan tbp.0.1 5

    work?


  • 8.  RE: enterasys s4 webconfig

    Posted 09-16-2018 14:09
    There must be a vlan on the port. default is vlan 1 Set port vlan tbp.0.1 1


  • 9.  RE: enterasys s4 webconfig

    Posted 09-16-2018 16:20
    i am perplexed . I have 32 aps that went down after a click by a tech in the webgui and cant figure out why. the cli config looks correct