ExtremeSwitching (EOS)

  • 1.  800 Series VLAN console configuration problems

    Posted 06-10-2015 18:39
    I am trying to add ports to a VLAN via the command line but the results are not what I was expecting.

    When I type the string, using the console's "Next possible completions:" suggestions

    "configure vlan "XXX" add tagged port 1"

    it returns only

    "Next possible completions:
    ""

    So I try "configure vlan "XXX" add tagged port 1:1" as well as "... ports 1:1" and get the same return!

    On other ExtremeOS switches I use the string "configure vlan "XXX" add ports Y:Y tagged" and that does the trick!

    What am I missing, here?


  • 2.  RE: 800 Series VLAN console configuration problems

    Posted 06-10-2015 18:51
    The 800 series switches don't use Enterasys or Extreme OS. Many times I just end up using web interface on the 800s because I don't remember the commands. Don't forget to save the config.


  • 3.  RE: 800 Series VLAN console configuration problems

    Posted 06-10-2015 18:53
    The 800 series has a complete different CLI commands then the other switches.

    From experience I strongly recommend to use the GUI to configure the switch.

    Then you'd connect to the CLI to see the changes int the config.
    If you've more then one with a similar config just copy the config and edit it in notepad to use it on the next one.

    Here a step by step guide - the GVRP setting is very important or the untagged port will not work...
    https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/How_To/How-to-Assign-a-Port-To-a-Vlan-on-the-800-Series

    -Ron


  • 4.  RE: 800 Series VLAN console configuration problems

    Posted 06-10-2015 19:41
    Welp! That answers my questions. Methinks I read some datasheets wrong! To the web console I go!


  • 5.  RE: 800 Series VLAN console configuration problems

    Posted 06-11-2015 07:46
    Hi Ben,

    As has been said the cli is a little different on the 800 series but its not too different.

    To answer the original question, the format of your command would have to be as follows:

    "configure vlan "XXX" add tagged 1"

    .. the difference being that you don't use the keyword "port"

    Hope this helps if you decide to persist with the cli.