Aerohive Migrated Content

  • 1.  upTime empty in API

    Posted 10-19-2018 10:16

    Hi, i'm able to get the data out of the hivemanager via the API.

    I noticed that the upTime of the accesspoints are empty

    Am I doing something wrong here?

     

    $VAR1 = {

         ‘error’ => undef,

         ‘data’ => {

               ‘upTime’ => undef,

               ‘dns’ => ‘****’,

               ‘subnetMask’ => ‘255.255.255.0’,

               ‘locationId’ => 8589939959,

               ‘macAddress’ => ‘D854A25C4EC0’,

               ‘deviceId’ => 8589939779,

               ‘mode’ => ‘PORTAL’,

               ‘ip’ => ‘*****’,

               ‘activeClients’ => 1,

               ‘model’ => ‘AP_230’,

               ‘serialId’ => ‘*****’,

               ‘deviceTemplate’ => ‘AP230’,

               ‘mgmtStatus’ => ‘MANAGED’,

               ‘latitude’ => undef,

               ‘configType’ => ‘DHCP_CLIENT_WITHOUT_FALLBACK’,

               ‘alarmEvents’ => [],

               ‘policy’ => ‘****’,

               ‘ntp’ => ‘0.aerohive.pool.ntp.org’,

               ‘locations’ => [],

               ‘longitude’ => undef,

               ‘lastUpdated’ => ‘2018-10-17T10:53:35.983Z’,

               ‘osVersion’ => ‘8.2.2.0’,

               ‘connected’ => bless( do{(my $o = 1)}, ‘JSON::PP::Boolean’ ),

               ‘simulatedDevice’ => bless( do{(my $o = 0)}, ‘JSON::PP::Boolean’ ),

               ‘cpuUsage’ => 10,

               ‘hostName’ => ‘*****’,

               ‘defaultGateway’ => ‘0.0.0.0’,

               ‘memUsage’ => 57,

               ‘ownerId’ => 2

              }



  • 2.  RE: upTime empty in API

    Posted 10-19-2018 14:36

    Which endpoint are you making a call to?



  • 3.  RE: upTime empty in API

    Posted 10-22-2018 07:25

    https://cloud-ie.aerohive.com/xapi/v1/monitor/devices?ownerId=******



  • 4.  RE: upTime empty in API

    Posted 10-22-2018 09:00

    https://cloud-ie.aerohive.com/xapi/v1/monitor/devices/8589939779?ownerId=******

    This is the right one



  • 5.  RE: upTime empty in API

    Posted 10-22-2018 15:27

    Thanks very much for that information. It looks like for this end point uptime is an optional return, and currently we aren't set up to return uptime. So I think your set up is correct at this point, but we aren't going to be returning uptime as it's optional.

     

    The documentation I'm referencing that tells me this is an optional response can be found here: https://developer.aerohive.com/docs/api-documentation

    (Under the section "Monitoring-devices: Device Monitoring Endpoints" in the Model section for this enpoint)



  • 6.  RE: upTime empty in API

    Posted 10-22-2018 21:11

    Uptime optional? How do I know if the AP is rebooted?

    What do you mean by:

    The documentation I'm referencing that tells me this is an optional response can be found here: https://developer.aerohive.com/docs/api-documentation

     

    I have both urls mentioned in earlier posts from that section



  • 7.  RE: upTime empty in API

    Posted 10-26-2018 11:29

    Any update about this?



  • 8.  RE: upTime empty in API

    Posted 11-01-2018 15:09

    Sam? Hello?



  • 9.  RE: upTime empty in API

    Posted 11-05-2018 19:33

    @Bjorn van de Langenberg​ , thanks for keeping the thread active. I am still looking in to this for you on our side, but I think at this point we'll need a case to move your question up to engineering. I've enabled case creation access for you in Hive Community, if you could let me know the case number you receive, I'll take the case and update it with what we've discussed so far. Then we can move the case up for further assistance.



  • 10.  RE: upTime empty in API

    Posted 11-05-2018 19:47

    Case 00254415 created



  • 11.  RE: upTime empty in API

    Posted 11-05-2018 20:02

    Thanks very much for letting me know, I've taken ownership of the case and informed our API team of the case. I'll keep you updated via the case from here on out.