ExtremeCloud IQ- Site Engine & Extreme Management Center

  • 1.  SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-28-2015 15:30
    We have upgraded a number of X460 stacks from release 15.3.1.4 to 16.1.1. I now have a single switch that has no SNMP contact. I am aware of an issue on the forum with previous release upgrades causing a problem, but my SNMP settings look fine.


  • 2.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-28-2015 20:53
    Can you verify whether the default-group and default-user is enabled as well as the defaultUserView, defaultAdminView, and defaultNotifyView subtrees are configured. The following article will provide more information:

    https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/Solution/SNMP-communication-lost-after-EXOS-upgra...

    You can verify the configuration using the command "show configuration snmp"


  • 3.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-29-2015 02:51
    Hi ,

    Once after verified above article if you still have the same issue please follow below steps.

    Step 1

    Check the communication between switch and the netsight server

    if the device is not reachable you can find below logs from netsight server

    Critical Device Down x.x.x.x SNMP Contact Lost: No SNMP reply from device x.x.x.x. caused by SNMP Error: Timeout[4098], last uptime was 2 Days 15:57:07.0 1 10/23/2015 08:47:57 PM 10/23/2015 08:47:57 PM M13:U31-X450a-CE6

    Step 2

    Please remove the previous SNMPv3 configuration and reconfigure as per below article

    https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/How_To/How-to-set-up-SNMPv3-on-EXOS

    Step 3

    If other switches are working fine with Netsight , please check the SNMP profile which is configured for not working switch.

    If both profile are same then we have to check the credentials given for authentication (authentication and Privacy)

    Step 4

    Once after the configuration what is the SNMP status from switch -show management

    SNMP stats: InPkts 9617 OutPkts 9617 Errors 36 AuthErrors 6
    Gets 5422 GetNexts 4189 Sets 6 Drops 0
    SNMP traps: Sent 0 AuthTraps Enabled

    check the out put of show log match snmp

    Let me know if this works

    Thanks,
    Suresh.B



  • 4.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-29-2015 12:07
    I deleted the config and re-created it. It still fails.


  • 5.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-30-2015 01:27
    Hi ,

    Please share the below details,

    SNMPv3 config from switch
    profile config from Netsight
    show log match snmp
    show management

    Thanks,
    Suresh.B



  • 6.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-30-2015 09:17
    Hi

    I will open a case for it and upload the required details.


  • 7.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-30-2015 09:29
    Hi,

    Sure , we will help you out in GTAC case.

    Thanks,
    Suresh.B


  • 8.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-30-2015 15:16
    Hi Justsomebodi,

    I also have this same problem. But it's happening in version 15.7.I'm already an open ticket in GTAC.

    Let you have a question, what is your SNMP management system? CA System? Or Other?

    If you want to resolve this issue quickly the suggestion is to downgrade to version 15.6.3.1 patch1-8.

    Best Regards,
    Edson Y.


  • 9.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-30-2015 15:16
    Hi we use Netsight. Downgrade isn't an option at the moment.


  • 10.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-30-2015 15:16
    I confess I did not have this problem with NetSight.

    But I suspect that the SNMPMaster process does not catch, try increasing the idle-timeout time in NetSight to see if it to lose communication with the switch.

    And I realized that in my case, when I do an SNMP REQUEST to the switch responds with delay SNMP RESPONSE. This time may take less than 1 second to 1 minute and 30 seconds.

    But when you do the command "restart process snmpmaster, starts fast answer at first, but then responds to SNMP requests with delay.


  • 11.  RE: SNMP contact lost after upgrade

    Posted 10-30-2015 15:16
    Hi Edson,

    Please let me know your GTAC case number.

    Thanks,
    Suresh.B