Question

Unable to get SNMPv3 working with ExtremeManagement

  • 21 March 2019
  • 2 replies
  • 414 views

Userlevel 5
Hi,

Created the configuration below for SNMPv3:

code:
snmp-server group NetAdmin v3 notify All
snmp-server user NetSight groupname NetAdmin auth sha auth-password xxxxxxxxxxx priv AES128 priv-password xxxxxxxxxxxxx
snmp-server v3host x.x.x.x NetSight severity-level info use-vrf mgmt-vrf
snmp-server view All 1 included




The VCS logical chassis has 8 rbridges and I've configured an IP address in each in the mgmt.-vrf, this is reachable by ExtremeManagement

I noticed when I Rbridge to a switch there is also the ability to add snmp-server commands, which I added the above configuration also.

Problem I have is the VCS on any IP i.e. Rbridge or Virtual IP will not go green, but can't workout what I am missing. I know the snmp credentials are correct and I use them with other switches.

In addition I'm not sure what debug or show commands are available for SNMP, couldn't find any with a quick search in the command reference guide, just the 'show run snmp'

If I use the NetSight MIB Tools and run a 'GetNext' on the switch it shows:

code:
Object Query: Successfully complete GetNext request




But never returns any data on any object

If I use just a Get, the message always comes back on any object

code:
Object Query, No Such Name.



Also run this command from ExtremeManagement:

code:
snmpget -v 3 -u NetSight -l authPriv -a SHA -A password -x AES -X password x.x.x.x .1.3.6.1.2.1.47.1.1



And comes back with:

code:
iso.1.3.6.1.2.1.47.1.1 = No Such Object available on this agent at this OID


Got the OID from page 28 of the 'Extreme Networks OS MIB Reference 7.2.0'

Is there anything wrong with my configuration, or something that I might be missing?

Thanks in advance.

2 replies

Userlevel 2
Martin,

I tested this in my lab with your config and saw the same issues with an SNMP get request as well as a SNMP walk.

I then adjusted the following config:

code:
snmp-server group NetAdmin v3 read All notify All


And am now seeing the expected output:

code:
# snmpwalk -v 3 -u NetSight -l authPriv -a SHA -A password -x AES -X password 10.26.143.28 .1.3.6.1.2.1.47.1.1
SNMPv2-SMI::mib-2.47.1.1.1.1.2.1 = STRING: "chassis"
SNMPv2-SMI::mib-2.47.1.1.1.1.2.2 = STRING: "MODULE"
SNMPv2-SMI::mib-2.47.1.1.1.1.2.3 = STRING: "FAN SLOT"
SNMPv2-SMI::mib-2.47.1.1.1.1.2.4 = STRING: "FAN"
SNMPv2-SMI::mib-2.47.1.1.1.1.2.5 = STRING: "FAN SLOT"


For the SNMP Get, the full OID needs to be used:

code:
# snmpget -v 3 -u NetSight -l authPriv -a SHA -A password -x AES -X password 10.26.143.28 .1.3.6.1.2.1.47.1.1
SNMPv2-SMI::mib-2.47.1.1 = No Such Object available on this agent at this OID

# snmpget -v 3 -u NetSight -l authPriv -a SHA -A password -x AES -X password 10.26.143.28 .1.3.6.1.2.1.47.1.1.1.1.2.1
SNMPv2-SMI::mib-2.47.1.1.1.1.2.1 = STRING: "chassis"
# snmpget -v 3 -u NetSight -l authPriv -a SHA -A password -x AES -X password 10.26.143.28 .1.3.6.1.2.1.47.1.1.1.1.2.2
SNMPv2-SMI::mib-2.47.1.1.1.1.2.2 = STRING: "MODULE"
# snmpget -v 3 -u NetSight -l authPriv -a SHA -A password -x AES -X password 10.26.143.28 .1.3.6.1.2.1.47.1.1.1.1.2.3
SNMPv2-SMI::mib-2.47.1.1.1.1.2.3 = STRING: "FAN SLOT"



I hope this helps resolve your issue.

Mike Morey
Principal Technical Support Engineer
Userlevel 5
Dame it, should have noticed that I only had notify configured, was so close to getting it right :)

Appreciate the effort and assistance Mike, that worked a charm.

Thanks.

Reply