After reboot, in X620-x16 switch link down with SFP mini-GBIC

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 6 days ago
  • Answered
I have a problem with switch extreme X620-16T (10G) (IMG 21.1.3.7), SFP transceivers are used (therefore at 1G). I do the following steps:
- Set auto negotiation to off, speed 1000, full duplex, I save the configuration
- I enter the transceiver in the port, it is recognized as 1000T, I save the configuration.
Downstream are connected other switches (extreme x440-24t) and some PCs.
Everything works. (Repeat I saved configuration).
I reboot   X620-16T, the auto-negotiation becomes "ON" and there is no communication with the other switches, while with the PC everything is OK.
In the  x440-24t, switch ports have auto negotiation on.
Possible solutions? Thank you



Photo of Salvatore Aurnia

Salvatore Aurnia

  • 90 Points 75 badge 2x thumb

Posted 2 months ago

  • 0
  • 1
Photo of Erik Auerswald

Erik Auerswald, Embassador

  • 13,792 Points 10k badge 2x thumb
Hi Salvatore,

have you tried to set auto negotiation to on instead of off, as 1G is supposed to function?

Thanks,
Erik
Photo of Salvatore Aurnia

Salvatore Aurnia

  • 90 Points 75 badge 2x thumb
the links with the other switchs don't work.
Photo of Brad Parker

Brad Parker, Technical Support Engineer

  • 3,622 Points 3k badge 2x thumb
Hi Salvatore,

What if you use "config port <x> auto on speed 1000 duplex full". 1G requires auto-negotiation, per standard. Please see https://en.wikipedia.org/wiki/Gigabit_Ethernet

Thanks
Brad

Photo of Salvatore Aurnia

Salvatore Aurnia

  • 90 Points 75 badge 2x thumb
I know it, but with the auto-negotiation in both switches the link is down.

Photo of Drew C.

Drew C., Community Manager

  • 40,690 Points 20k badge 2x thumb
Hi Salvatore,
If this issue is still causing problems, please open a ticket with GTAC so they can help you solve this.