Agent interface down

  • 0
  • 2
  • Question
  • Updated 1 month ago
  • (Edited)
In my Extreme Managment center I see an alarm :

Agent interface down on interface 20 port 1.20....

but I don t know why this alarm it's present


Photo of Visconti

Visconti

  • 524 Points 500 badge 2x thumb

Posted 1 month ago

  • 0
  • 2
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 6,604 Points 5k badge 2x thumb
Someone turned off their computer or unplugged a patch cable.

I would disable the alarm personally. We have used that alarm on a port group containing only uplink ports in the past. Other than that I don't see a use for it.  
Photo of Visconti

Visconti

  • 524 Points 500 badge 2x thumb
Ok but I have not turned off my pc and so do not understand how it can happen
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 6,604 Points 5k badge 2x thumb
Those ports are on 2 different switches, they can't both be your PC.

It is monitoring all the ports on you switches, I think its traps that trigger that alarm but I don't remember for sure.
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 48,894 Points 20k badge 2x thumb
What is connected to this port ?!
Photo of Visconti

Visconti

  • 524 Points 500 badge 2x thumb
in this port is connected My pc where is installed "nextreme managment center" ...Now I tryed to restart this pc but the alarm  did not show up
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 48,894 Points 20k badge 2x thumb
This view shows only active alarm.
It could take 1-2 minutes till the alarm is shown and the alarm is removed as soon as the port is up again.

The best way to test it is not to restart the PC but to disconnect the ENet cable - then you should get the alarm in about 1-2 minutes.
Then connect the PC again and after a short time the alarm is gone because the "up alarm" acknowledges/removes the active link down alarm.
Photo of Visconti

Visconti

  • 524 Points 500 badge 2x thumb
My pc is online since 10days this alarm is show since 3 days