AP Names gone after upgrade

  • 0
  • 2
  • Problem
  • Updated 3 months ago
  • Solved
I updated one of my C25s to 10.31.03.0012 and set to upgrade the images on the APs. After they came back, most of the names were reset to their default serial numbers instead of the ones I configured.

Is there a way to retrieve the names? Or do I have to manually set them back?
Photo of Diederik Kuijper

Diederik Kuijper

  • 334 Points 250 badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 0
  • 2
Photo of Doug Hyde

Doug Hyde, Technical Support Manager

  • 20,616 Points 20k badge 2x thumb
Hello, 

I would suggest you contact support and open a ticket. In the tech support file there is an upgrade log that can be reviewed to see what may have happened. 
Photo of Doug Hyde

Doug Hyde, Technical Support Manager

  • 20,616 Points 20k badge 2x thumb
(Edited)
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 50,114 Points 50k badge 2x thumb
After EVERY upgrade you sould check the upgrade log for errors.
GUI > Log > S/W upgrade > detail

In case there is a error during the configuration import it looks like this...
https://community.extremenetworks.com/extreme/topics/upgrade-error-v9-21-17-to-v10-31-02

In the worst case you just "upgrade" to the rescue image to go back to the old software with the old settings.
Photo of Diederik Kuijper

Diederik Kuijper

  • 334 Points 250 badge 2x thumb
The upgrade seems to have gone fine, there's no notable errors or anything out of the ordinary in the log. This is really more of an annoyance since I didn't keep a separate documentation of locations.
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 50,114 Points 50k badge 2x thumb
What software version did you upgrade from ?
Photo of Diederik Kuijper

Diederik Kuijper

  • 334 Points 250 badge 2x thumb
10.21.01.0065
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 50,114 Points 50k badge 2x thumb
For the future just export the AP inventory report before the upgrade - that file includes about every AP/radio  parameter in case something went wrong.

I never run into a issue with the AP name so I'd follow the advice from Doug and open a ticket with the GTAC.

Attach the techsupport all (GUI > Log > Tech Support) to the ticket
so the guys could take a look in the upgrade_process.log file - you should see whether the APs get imported with a name (search for "serial import") 

i.e. my AP name is AP3705i
V2110:ap#     serial import 12370308906B0000 "AP3705i" AP3705i ap LOCAL
Photo of Diederik Kuijper

Diederik Kuijper

  • 334 Points 250 badge 2x thumb
I ended up reverting the upgrade using the rescue image.
Photo of Michael Brady

Michael Brady

  • 62 Points
I had the same thing happen to me during my last two upgrades but there are no errors reported in the S/W Upgrade log.  I am running V2110 controllers in an HA Pair so the environment differs a bit but the majority of my AP3825i WAPs did not come back with their names after upgrading to 10.31.07.0002 and then again this weekend when upgrading to 10.41.08.0012.

Luckily we added descriptions to all the switch ports so I was able to trace the MAC addresses down and rename the WAPs but was there ever any resolution found for this issue?