AP's are not managing with virtual controller?

  • 0
  • 2
  • Question
  • Updated 1 month ago
  • Answered
We have 3 No's of AP 7632 which is running the firmware version with 5.9.1.2-006R.
But AP's are not managing with Virtual Controller and also I executed the cmd slave AP in CLI such as AP7632#controller adoption host <ip address of VC>.

Kindly help us to resolve the issue.
Photo of Prabhu.M

Prabhu.M

  • 342 Points 250 badge 2x thumb

Posted 1 month ago

  • 0
  • 2
Photo of Robert Zarzycki

Robert Zarzycki, Employee

  • 4,218 Points 4k badge 2x thumb
Make sure that the VX9000 is on same firmware version as APs or vice versa. 

Do you see them if you run CLI command 'show adoption status | i AP7632' ?
Photo of Christoph S.

Christoph S., Employee

  • 2,620 Points 2k badge 2x thumb
  • Are they in the same broadcast domain?
  • Can they see each other (run command: >show mint neighbors)?
  • Are they going through a routed switch?
  • The layer 3 command for adoption, if you need it, is:
>en
#self
#controller host <IP-address-of-VC>
#com wr
#show context                 (for verification)
  • Are they all on the same firmware version?
  • Can they ping each other?
Photo of Prabhu.M

Prabhu.M

  • 342 Points 250 badge 2x thumb
One of the access points will act as a virtual controller, not VX9000.

I have executed the all the cmd which you mentioned 

I can ping slave AP IP address from master AP

All ap's are same firmware
(Edited)
Photo of Christoph S.

Christoph S., Employee

  • 2,620 Points 2k badge 2x thumb
They can ping each other but can they see each other at Mint level. 

Run command: >show mint neighbors
Are they able to see each other?

On one of the APs check the mint Id (>show mint-id) then mint ping it from the VC:
>en
#mint ping <mint-id-of-client-AP>       

Is it successful?

Have you tried rebooting the APs after the changes have been made?

You haven't told us if the APs are plugged into a routed (layer 3) or layer 2 switch. 
Photo of Alona

Alona, Employee

  • 1,690 Points 1k badge 2x thumb
Did you designate one of the Aps as virtual controller? What is the config of VC?