Can't do a firmware selection in Netsight

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • Solved
  • (Edited)

When I use the Firmware Upgrade Wizard in Netsight, I can't do a Frimware Selection.

So I cann't map af device  type to an image an upgrade the switch.


I tested a couple devices (X440, X460)

Version Netsight 7.0.9.4

Photo of Johan Hendrikx

Johan Hendrikx

  • 3,040 Points 3k badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 0
  • 1
Photo of Stephen Williams

Stephen Williams, Employee

  • 8,838 Points 5k badge 2x thumb
I have a few questions.

  • Are you using inventory manager or the web UI?
  • Have you already downloaded the images to netsight?
  • Are the switches showing up with a "?" icon?
Photo of Johan Hendrikx

Johan Hendrikx

  • 3,040 Points 3k badge 2x thumb
I am using the Inventory manager. The images are already uploaded to netsight an the switches don't have a "?' icom
Photo of Steve Ballantyne

Steve Ballantyne

  • 5,566 Points 5k badge 2x thumb
I have had this same issue. I deleted the device and then re-added it back to Netsight. And then I was able to upgrade the firmware without any problems. It seems like there have been a few other people with this same problem and deleting/re-adding the device fixed it.

I am thinking there might be a bug hidden away in there somewhere?
Photo of Curtis Parish

Curtis Parish

  • 3,332 Points 3k badge 2x thumb
I have found most issues having a question mark are fixed by correcting SNMP credentials on either the switch or in  Profile/Device Mapping in Netsight. 
Photo of Daniel B

Daniel B

  • 360 Points 250 badge 2x thumb

Do you mean this view?

On my side there is no firmware shown automaticaly, but if i check the "Show All Images", there i can choose the firmware i want. And the Update works for Summit Switches.

Photo of Johan Hendrikx

Johan Hendrikx

  • 3,040 Points 3k badge 2x thumb

No, I see the firmware but I cann't assign the firmware to the device or family


e