duplex mismatch

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
Hi friends,
I got very interesting situation, I am trying to connect two switches, on one side is cisco and on my side is Extreme networks Summit 400-48t.
The Cisco port is set up hard to 100Mbit Full Duplex, but on my side, the Summit only connects when is on Auto On (auto negotiate), but unfortunately there is duplex mismatch. Yes this is normal when the other side is hard coded to 100Mbit Full duplex. But what I have to do if when I set the speed and the duplex to 100Mbit Full duplex, the port even doesn't start... Please help me to find a solution. I can't change the configuration of the Cisco it must be on 100Mbit Ful duplex.
Thanks in advance for your replies!
Photo of Anthony

Anthony

  • 90 Points 75 badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Jason

Jason, Employee

  • 294 Points 250 badge 2x thumb
Try an easy test just to make sure it is working as desiredf
If you have stp enabled then try the settings on 2 ports of the switch and see if the come up

If that works fine then I would take the port that you want to use and connect it to the Cisco and try each speed and duplex and see if you get a link
Photo of Anthony

Anthony

  • 90 Points 75 badge 2x thumb
Hi Jason, Yes the ports of the two sides are working properly, but when the port on the Cisco is set to 100Mbit Full Duplex, I can connect to them with my Extreme, only if I set it up like Auto negotiate. If I set my extreme to 100Mbit Full It don't want to go up. May be there is misunderstanding between Cisco and Extreme?!
Photo of Jason Parker

Jason Parker, Employee

  • 3,038 Points 3k badge 2x thumb
You may need to share the model of both and you mauy need to open a ticket with GTAC. We can try to see if all is well beetween Enterasys and Extreme as well as some cisco models
A config of both may help. If needed this weekend I could remotely connect to our lab and see if the connection (manual) between a 460 a NSA and a 150 to see if there are any issues
so to be clear
Manual set (100 full) do not work.
THANKS
Jason
Photo of Stephane Grosjean

Stephane Grosjean

  • 762 Points 500 badge 2x thumb
Hi,
is this two 1G ports on each side, configured as 100M? Or only on one side?
have you tried on extreme side to configure "autoneg on" but still specifying the speed and duplex to your needs (ie 100M FD)?
Photo of Anthony

Anthony

  • 90 Points 75 badge 2x thumb
HI No is it not possible... If I chose "Auto on" I can't chose any other options only if I chose "Auto off", I can chose speed and duplex options.
Photo of Stephane Grosjean

Stephane Grosjean

  • 762 Points 500 badge 2x thumb
Oh, this is a Summit 400. I thought it was a x460. Sorry for the confusion.