ExtremeWireless - V10.21 - no fixes ?

  • 0
  • 3
  • Question
  • Updated 2 years ago
  • Answered
Hi,

now that 10.21 is finally released I've checked the release notes and the version doesn't include any new fixes.

The GTAC told me 2 weeks ago in a call that multi-edit in V10.11 is broken and the fix will be included in 10.21.

Are the release notes correct ?

Thanks,
Ron
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 44,984 Points 20k badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 0
  • 3
Photo of Aguilar, William

Aguilar, William, Official Rep

  • 2,664 Points 2k badge 2x thumb

Hi Ron,

All the fixes from V10.11.05 are also included in V10.21.01.  AFAIK, the releases where too close together for anything else.

Thanks,

Will

Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 44,984 Points 20k badge 2x thumb
Thanks Will,

so we wait another ~6 weeks for the next patch.
Photo of Joshua Puusep

Joshua Puusep

  • 2,254 Points 2k badge 2x thumb
Just FYI, I used multi-edit on 10.11.05 last week and did not see any issues.  Were the settings not taking on the previous 10.11.x releases?  I'm just curious because I'm pretty sure i used multi-edit on 10.11.04 as well.
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 44,984 Points 20k badge 2x thumb
Not every multi-edit command isn't working but enough for me that I can't use it at the moment.
I've tested also with 10.11.05 and contacted the GTAC and the answer was... don't use multi-edit.

- select some APs, 5GHz on, 40MHz, channel-plan all, channel auto >>> result all APs are stuck in scanning forever.... please reboot the AP >>> all APs are on channel 36/40

- select some APs, turn on radio1 >>> AP reboot
Photo of Joshua Puusep

Joshua Puusep

  • 2,254 Points 2k badge 2x thumb
Great thanks for the heads up. I've only been using it for setting location and RF domain lately, no issues there.
Photo of Anton Sax

Anton Sax

  • 966 Points 500 badge 2x thumb
i can confirm Ronald's issues, they are also happening at my equipment
version 10.11.04.0008 - v2110 large
AP 3935i

it is very frustrating and time consuming setting each channel on each ap seperate - on 2 radios!
Photo of Jacob, Praveen

Jacob, Praveen, Employee

  • 1,022 Points 1k badge 2x thumb
Hi, 

Is there a particular bug ID that you guys are referring to? The 10.21 release notes certainly does have bug ID wns0014415 which seems to resolve your query. 

Thanks,
Praveen
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 44,984 Points 20k badge 2x thumb
My ticket# is 01261595 - as per the last entry in the ticket the issue will be fixed in 10.21.x.

Could be any number between 10.21.02. and 10.21.99 - looks like it involves some dice rolling to find the exact version ?!

"Created By: William McIver (11/23/2016 2:19:37 PM)Customer is expiring channel timeout issue while attempting to use multiedit and auto channel on all of his APs. AP traces provided for review, per T3 this issue will be address 10.21.x firmware release."

BTW it isn't the bug ID that you've mentioned - that is another issue that I've found and reported.
https://community.extremenetworks.com/extreme/topics/no-custom-channel-selection-possible-at-bulk-co...
Photo of Rajesh Jeevendran

Rajesh Jeevendran, Employee

  • 354 Points 250 badge 2x thumb
Hi

Sharing my findings on multi-edit in 10.21 release notes.
http://documentation.extremenetworks.com/release_notes/ExtremeWireless/9035051_ExtremeWireless_v10.2...

wns0015593  -  page 10 of 34
Enhanced Guest account management interface to support multi-edit for Account
lifetime
wns0014415  -  Page 14 of 34
Fixed channel plan pop-up when adjusting large number of APs in multi-edit
wns0014415  -  Page 15 of 34
Fixed channel plan pop-up when adjusting large number of APs in multi-edit
wns0014416  -  Page 16 of 34
Fixed channel plan pop-up when adjusting large number of APs in multi-edit

Regards
Rajesh
Photo of Jason

Jason, Employee

  • 3,544 Points 3k badge 2x thumb
Ron and all, 


Our apologies for the confusion on this issue and the case that was opened.  I spoke to the support engineers who had worked on this case and discussed the behavior and resolution. There was a misunderstanding/miscommunication on the actual problem being seen (radios entering scanning and being stuck vs. the result of rebooting the AP's and having them come up on the same channels) 

With regards to the radios moving to the same channels, this is resolved with changes to the tuning functionality made in 10.21. We have seen various tuning problems in the past with AP radios would end up on the same channel and our engineering team has re-worked this functionality to resolve this and also provide more RF information in the current release. This functionality is not able to be back-ported to older versions so there may still be some tuning issues seen. 

With regards to the radios going into scanning after using multi-edit, there is a current bug open for this and is being actively investigated.  I do not know of a timetable yet for a fix but we will update this thread when it is available. 

Best regards, 
Jason