Failed to create backplane vlan (No such process)

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 5 years ago
  • Answered
Create Date: Aug 16 2013 11:35PM

I was configuring a stack between 3 switch extreme networks Summit X670  with alternate ports; switch 1 was set to slot 1 from the stack and was delete from the stack applying the following command "disable stacking-support" and then the switch restart showing this message:

"Failed to create vlan backplane (No such process)"

I can´t access the switch, and use the command "configure none" from the BootRom but it doesn’t work after that i update the image “summitX-15.1.3.4.xos” but I still get the same thing.

Loading EXOS Image ...

Running Image ...

Starting ExtremeXOS 15.1.3b4

Copyright (C) 1996-2012 Extreme Networks.  All rights reserved.

Protected by US Patent Nos: 6,678,248; 6,104,700; 6,766,482; 6,618,388; 6,034,957; 6,859,438; 6,912,592; 6,954,436; 6,977,891; 6,980,550; 6,981,174; 7,003,705; 7,017,082; 7,046,665; 7,126,923; 7,142,509; 7,149,217; 7,152,124; 7,154,861; 7,245,619; 7,245,629; 7,269,135; 7,448,045; 7,447,777; 7,453,874; 7,463,628; 7,483,370; 7,499,679; 7,502,374; 7,539,750; 7,522,516; 7,546,480; 7,552,275; 7,554,978; 7,558,273; 7,568,107; 7,577,996; 7,581,024; 7,580,409; 7,580,350; 7,584,262; 7,599,292; 7,602,721; 7,606,249; 7,606,240; 7,606,263; 7,613,209; 7,619,971; 7,646,773; 7,646,770; 7,649,879; 7,657,619; 7,657,635; 7,660,259; 7,660,894; 7,668,969; 7,672,228; 7,675,915; 7,689,678; 7,693,158; 7,710,993; 7,719,968; 7,724,734; 7,724,669; 7,733,899; 7,752,338; 7,773,507; 7,783,733; 7,792,058; 7,813,348; 7,814,204; 7,817,549; 7,817,633; 7,822,038; 7,822,032; 7,821,931; 7,823,199; 7,822,033; 7,835,348; 7,843,927; 7,856,019; 7,860,006; 7,889,750; 7,889,658; 7,894,451; 7,903,666; 7,908,431; 7,912,091; 7,936,764; 7,936,687; 7,944,942; 7,983,192; 7,990,850; 8,000,344; 8,055,800; 8,059,658; 8,072,887; 8,085,779; 8,107,383; 8,117,336; 8,117,657; 8,135,007; 8,139,583.

Failed to create backplane vlan (No such process)

(pending-AAA) login:
(pending-AAA) login:
(pending-AAA) login:


Anyone has had the same problem and tell me what else I can do to access the switch?

(from maramirez)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Employee

  • 20,350 Points 20k badge 2x thumb

Posted 5 years ago

  • 0
  • 1
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Employee

  • 20,350 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: Aug 18 2013 2:30AM

1. Reboot switch with command

REBOOT AS MASTER-CAPABLE #all capital

and than disable stacking or

2. Add switch to stack again config it as master-capable and than remove from stack correct

(from pacan4ik1_pacan4ik1)

This conversation is no longer open for comments or replies.