flap ospf after add(delete) port to(from) sharing group

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
  • Answered
I use summit x670 with lacp 20g.
After add(delete) port to(from) sharing group allways ospf flapping between two x670. Why? What to do?

In the same time of L2 the traffic continues to work without stopping, flapping only osfp session.

Please help.
Photo of Anton Nekhoroshikh

Anton Nekhoroshikh

  • 192 Points 100 badge 2x thumb
  • confused

Posted 3 years ago

  • 0
  • 1
Photo of OscarK

OscarK, ESE

  • 7,702 Points 5k badge 2x thumb
I know when you add a port to an existing LAG the complete LAG is re-initialized, if this is the only port in a vlan that could cause that IP to go down and come back up, maybe this could explain the OSPF flap ?
I know this is fixed in the latest EXOS releases, only cannot find quickly which release contains the fix.
Photo of Anton Nekhoroshikh

Anton Nekhoroshikh

  • 192 Points 100 badge 2x thumb
It would be magnificent if you found the version. Thank you.
Photo of OscarK

OscarK, ESE

  • 7,702 Points 5k badge 2x thumb
From what I can find 15.6.1 and higher.
Photo of Anton Nekhoroshikh

Anton Nekhoroshikh

  • 192 Points 100 badge 2x thumb
Hmm... last recommended for x670 EXOS 15.5.4.2
What to choose from 15.6.x? :-(
Photo of Anton Nekhoroshikh

Anton Nekhoroshikh

  • 192 Points 100 badge 2x thumb
May be you know patch version for 15.5.4.2 ?
Photo of OscarK

OscarK, ESE

  • 7,702 Points 5k badge 2x thumb
This was an improvement (not a bug) and these are not backported, so only 15.6 and higher are having this improvement. I would recommend using the latest patch (15.6.3.1-patch1-5 at this moment).
(Edited)
Photo of Karthik Mohandoss

Karthik Mohandoss, Employee

  • 5,468 Points 5k badge 2x thumb
I believe the recommendation would be update in a day or two in the official website, as per internal update the upcoming recommended EXOS version for X670 is 15.6.3.1-patch1-5
Photo of Nikolay Chernyaev

Nikolay Chernyaev

  • 180 Points 100 badge 2x thumb
Hmm.. May be you have a decision how we can add or delete ports from LAG without ospf flapping on current software? Somthing like configure variables, hold timers, may be.. We can try it on lab.

The main problem for us that after LAG re-initialize and flap of ospf(1-2 secs) we have broken mpls-connectivity which decides only by down/up links.

We can't do that :), and we haven't 5 min for flashing new firmware without reconstruction of network