How to activate 1g SFP ports [29-32] on X460-G2-VIM-2X-B-1 v15.7.1.4

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
  • Answered
I have the ports enabled but they don't pass traffic when connected to a Junipr mx80.

The previous engineers said they didn't use the 4 dedicated SFP ports because they couldn't get them to work either.

I read somewhere that all the previous combo SFPs had to be used before the dedicated SFP became available.

I am quickly running out of optical ports so I really need to figure out how to use these 4 ports.
NOTE:  Nothing is plugged into the ports at this time.

25    to-reno01:ge-1/0                    E     R26    to-reno01:ge-1/0                    E     R
27    mx01-bridg-10g-t                    E     A     1000  FULL
28    mgmt-tomx01     (0003)              E     A     1000  FULL
29                                        E     R
30                                        E     R
31                                        E     R
32                                        E     R
Photo of zach shivers

zach shivers

  • 134 Points 100 badge 2x thumb
  • stumped

Posted 2 years ago

  • 0
  • 1
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 7,208 Points 5k badge 2x thumb
Does the link light come on?
Are you sure auto on/off, speed, and duplex are configured the same on both ends of the link?

I am more familiar with the 48p model, but am not aware of any reason for these ports to behave differently. We often use the rear ports before the front ports on these switches, because we need the LRM support.

Thanks,
Photo of zach shivers

zach shivers

  • 134 Points 100 badge 2x thumb
I will double check the auto-negotiate/speed/duplex settings again.

The SFP I use will support 100m/1000m.  Could that be a problem?  I noticed in the documentation that the last 4 SFP front ports are 1g only.

http://documentation.extremenetworks.com/summit/Summit_Family_HW_Install/Switch_ovrvu/c_summit-x460-...

24 front panel ports of 10/100/1000BASE-T (ports 1-24, four of which are shared with SFP ports), four combo (shared) SFP ports, and four dedicated SFP ports (100/1000BASE-X), and four ports of 1G SFP (ports 29-32).
Photo of Erik Auerswald

Erik Auerswald, Embassador

  • 13,720 Points 10k badge 2x thumb
Hi,

according to the data sheet (page 12), the 100FX/1000LX SFP is not supported in the VIM ports. The VIM ports support 10G or 1G only, see the GTAC Knowledge article "Does the VIM-2x support Gigabit Ethernet Transceivers."

Erik
Photo of Erik Auerswald

Erik Auerswald, Embassador

  • 13,732 Points 10k badge 2x thumb
Hi Zach,

the VIM ports should just work. You should check that the switch is not configured to use the ports for stacking, though.

GTAC Knowledge documents problems with this module, see https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/Solution/Ports-on-X460-G2-VIM-2X-B-1-not-working/. Perhaps you need a newer EXOS release.

There is another HUB question where X460-G2 VIM ports showed problems, but later started to work somehow: https://community.extremenetworks.com/extreme/topics/460-g2-10gig-vim-wont-run-1gig

HTH,
Erik
Photo of zach shivers

zach shivers

  • 134 Points 100 badge 2x thumb
I will check into updating the XOS version.

Looks like we are far behind the recommended load.