Info Vlan DGB

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
  • Answered
Hello Community, i have a loop in my network, the switch sample this log 

<Info:vlan.dbg.info> Toggling AdminState on Port 13 with pif 0x5c9ca0 

Someone else has had this log. The version is 16.1.4.2 patch1-7.
Photo of Susana Tovar

Susana Tovar

  • 494 Points 250 badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Patrick Voss

Patrick Voss, Alum

  • 11,594 Points 10k badge 2x thumb
Hello Susana,

What protocol are you using for loop prevention. This looks like a log that would be coupled with another log. STP or ELRP, maybe?
Photo of Henrique

Henrique, Employee

  • 10,342 Points 10k badge 2x thumb
As already said by Patrick, that message usually appears after a possible "automatic disabled port" action triggered by a loop prevention protocol like ELRP or STP.
Photo of Susana Tovar

Susana Tovar

  • 494 Points 250 badge 2x thumb
Hello boys, The protocol are using is ELRP.
Photo of Henrique

Henrique, Employee

  • 10,342 Points 10k badge 2x thumb
Hi Susana, could you please share the output for "show configuration elrp"?
Photo of Susana Tovar

Susana Tovar

  • 494 Points 250 badge 2x thumb
Hello Henrique,


This is configuration

enable elrp-client
configure elrp-client disable-ports exclude eaps-ring-ports

configure elrp-client periodic salaservidores ports all interval 1 log-and-trap disable-port egress permanent

Thanks.
Photo of Henrique

Henrique, Employee

  • 10,342 Points 10k badge 2x thumb
Hi Susana, based on your ELRP configuration, that log message means the port admin state was changed from "enabled" to "disabled" (triggered by your ELRP configuration) due to the loop found by ELRP.

That's an informational message and expected.

You will need to enable the port manually.
Photo of Susana Tovar

Susana Tovar

  • 494 Points 250 badge 2x thumb
Hello Henrique,
Thanks for your information.

Regards.
Photo of Patrick Voss

Patrick Voss, Alum

  • 11,594 Points 10k badge 2x thumb
Hello Susana,

Do you currently have a loop in the network? Were there any ELRP logs on the switch?
Photo of Susana Tovar

Susana Tovar

  • 494 Points 250 badge 2x thumb
Hello Patrick,

In this moment not have loop. I enable port 13. In fin in the othe switch That does not have configurated elrp. Thank you for your help.

Regards.
Photo of Tripathy, Priya Ranjan

Tripathy, Priya Ranjan, ESE

  • 2,306 Points 2k badge 2x thumb
Susana hope this is sorted out already. Hence could we close this HUB discussion moving forward?