LAG Ports Congestion

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
Create Date: May 26 2013 10:10AM

Hi Expert,

I am using two switch with different version and hardware but all are extremeware product.

I am facing problem for LAG port congestion but utilization is below 50% . there is no system log .

How can it be solve, please suggest.

LAG between BD-8810 <> Alpine3804


BD-8810(DHK2SIBD1):-
===============
Image   : ExtremeXOS version 12.3.2.5 v1232b5 by release-manager
BootROM : 1.0.4.2


Alpine3804(DHK2SI1):-
===============
Image : Extremeware  Version 7.8.1.1
BootROM : 8.2



Ports congestion Log:-
=========================
BD-8810 # show ports 3:41-42 congestion

Port Congestion Monitor                                Tue May 21 15:21:26 2013

Port      Link      Packet

          State     Drop

================================================================================
3:41      A         954
3:42      A         134


Alpine3804:-
dont know how to check congestion , i think it does not support.



Ports Utilizationlog BD-8810 <> Alpine3804


BD-8810(DHK2SIBD1):-
=====================
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DHK2SIBD1.5 # show ports 3:1 , 4:4 , 3:41, 3:42 utilization
Link Utilization Averages                            Wed May 22 15:44:58 2013
Port     Link    Link   Rx             Peak Rx       Tx            Peak Tx
         State   Speed  % bandwidth    % bandwidth   % bandwidth   % bandwidth
================================================================================
DHK2SI1   A       1000     38.08         48.22         25.29           32.50
3:41      A       1000     38.91         49.60         48.51           59.64
3:42      A       1000     38.59         48.48         45.75           55.48
To_DHK2S> A       1000     37.24         47.59         24.83           31.43

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alpine3804 (DHK2SI1):
=====================

Link Utilization Averages                             Wed May 22 16:10:12 2013
Port      Link     Link   Receive       Peak Rx      Transmit     Peak Transmit
          Status   Speed  % bandwidth   % bandwidth  % bandwidth  % bandwidth
======================================================================================
4:9         A   1000        25.52          67.41         38.13         51.49
4:10         A   1000        45.97         100.00         38.42        100.00
DHK2SIBD1    A   1000        48.38         100.00         39.20        100.00
To_DHK2SIBD1 A   1000        24.89          37.94         37.77         52.63




Ports Sharing configuration:-
==============================

BD-8810 <> Alpine3804

BD-8810(DHK2SIBD1):-
enable sharing 3:1 grouping 3:1, 3:41-42, 4:4, algorithm address-based L2


Alpine3804 (DHK2SI1):
enable sharing 4:9 grouping 4:9,4:10,4:12,4:16 algorithm address-based



Please reply.

(from M._Nabi)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 0
  • 1
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: May 28 2013 3:04PM

Hello msisir

I noticed that on the 8800 you have the algorithm set to be L2.  That only looks at MAC to do the hash for which link the traffic flows.  try using L3_L4 to get a better mix and a finer hash distribution


Let us know if that helps

P

(from Paul_Russo)

This conversation is no longer open for comments or replies.