Missing "enable stacking"

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 5 years ago
  • Answered
Create Date: Nov 22 2012 2:27PM

Hi,

I have two X650 switches and I want to build a stack. So I connect the two nodes by the stacking cables and try to run the easy setup. But the command "enable stacking" isn't available.

Version: 12.6.2.10-patch1-15

Does anyone have an idea?

Thanks
Falk

(from Falk_Fischer)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Employee

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb

Posted 5 years ago

  • 0
  • 1
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Employee

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: Nov 26 2012 9:28PM

not sure if you need a Core license to stack them up. I would check that first

(from Arpit_Bhatt)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Employee

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: Nov 28 2012 6:55PM

Stacking does not require a core license. You may wish to check your bootloaders on each stack member and also try running the built-in diagnostics (run diagnostics extended) to see if everything is as it should be. I'm not sure of anything else that could interfere with the availability of the command.

(from Ansley_Barnes)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Employee

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: Dec 4 2012 11:45PM

Check to see if enhanced stacking is enabled on both switches.  The 650 comes standard with standard stacking.

p

(from Paul_Russo)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Employee

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: Dec 17 2012 9:47AM

Hi,

sorry about the delay.
I did run "run diagnostic extented", but there are no errors.
I can't run a command to show me the stacking-protcol, because the "sh stacking" commands are missing too. :-(

thank you.

best regards
Falk

(from Falk_Fischer)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Employee

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: Dec 18 2012 11:46PM

Can you do a show tech capture the output and upload the file?

p

(from Paul_Russo)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Employee

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: Jan 7 2013 11:30AM

Hi Falk,

Have you run the command

Configure stacking easy-setup

first? Enable Stacking and show stacking, if I remember correctly will only 'show up' as commands after you've run the above command first and then rebooted when prompted.

(from Shaun_Kent)