my Extreme summit x450a-48tDC does not want to boot

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 5 years ago
i have an Extreme summit  x450a-48tDC switch, when i power up the switch and connect my laptop through console, i receive nothing on the screen, its like the switch doesnt boot and doesnt interact with me, i tried to press Enter many times but nothing appears, so please can you help me on this one.
Photo of Mohamed

Mohamed

  • 130 Points 100 badge 2x thumb

Posted 5 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Mohamed

Mohamed

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
also the lights are indicating as its in normal state
Photo of Sumit Tokle

Sumit Tokle, Alum

  • 5,738 Points 5k badge 2x thumb
Open case with TAC.. This could be RMA.
Photo of Mohamed

Mohamed

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
I thought the same, thanks for you help sir

Photo of Paul Russo

Paul Russo, Alum

  • 9,694 Points 5k badge 2x thumb
Hello Mohamed

So it sounds like the mgmt light is flashing green which is normal.  the switch is not in a reboot cycle.

what serial settings are you connecting at (needs to be 9600 n,8,1) and what terminal emulator are you using?  Are you using a null modem cable?

P
Photo of Mohamed

Mohamed

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Hi Paul, i am using these settings (9600 8,n,1), the terminal emulator is SecureCRT, and yes i am using a null modem cable+ converter to USB to attach it to my laptop


Photo of Paul Russo

Paul Russo, Alum

  • 9,694 Points 5k badge 2x thumb
one last question if your console is attached and you reboot do you see anything?

If the cable is good and the settings are correct you should see it go into the boot strap at the very least.

P
Photo of Mohamed

Mohamed

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Hi Paul thanks for your interest to help me ^_^, the problem is that i dont see anything on my screen nothing appear even when i power off the switch and then power on again nothing appear to my screen

Photo of Paul Russo

Paul Russo, Alum

  • 9,694 Points 5k badge 2x thumb
Hey Mohamed

if the switch is booting and the LEDs appear normal Then I am suspicious I have never seen an issue where the serial port is bad.


Do you have another switch to verify the cable and terminal emulator.  If you are comfortable that it is set up correctly then I agree with Sumit that this should be RMAed.

P
Photo of Mohamed

Mohamed

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
i have done another activity on another Switch and yes the cable and the emulator is working fine, but please Mr. Paul please if you can give me a link so i can get more information about RMAed, thanks alot for your support
Photo of Paul Russo

Paul Russo, Alum

  • 9,694 Points 5k badge 2x thumb
Hey Mohamed

The best way to get it RMAed is to call 1 800 998 2408 or if you have a service account you can go to this link and log into esupport and open a case online

http://www.extremenetworks.com/support/

Good luck
P

Photo of Mohamed

Mohamed

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
thanks very much