nac display wrong wireless Switchport in NAC v8.1.3.65

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 4 months ago
  • Solved
  • (Edited)

In NAC the end-systems are linked to the wrong switchport. Other end-systems are linked to the right switchport.

How to resolve?

Photo of Johan Hendrikx

Johan Hendrikx

  • 3,876 Points 3k badge 2x thumb

Posted 4 months ago

  • 0
  • 1
Photo of Yacobucci, Ryan

Yacobucci, Ryan, Multi-Tier Technical Support Engineer

  • 5,734 Points 5k badge 2x thumb
Hey Johan,

Is it an Extreme wireless controller?

Essentially we would need to turn on debug to figure out where the wrong switchport information is coming from: 

https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/How_To/NAC-Troubleshooting-Tips-Debug-Methodology...

What information is it providing? Another SSID that is previously connected to?

Thanks
-Ryan
Photo of Johan Hendrikx

Johan Hendrikx

  • 3,876 Points 3k badge 2x thumb

Ryan,

It is an Extreme  Wireless contrioler (Identfy). The wrong interface (SSID) is displayed. It isn't a previous connected SSID.

I will follow the document to troubleshoot.

Photo of SH

SH

  • 5,318 Points 5k badge 2x thumb
Hello John,

first of all debugging you should check two things:

  1. Do your wireless controller sent the SSID as Radius TLV (this is a per WLAN Service option). Check this in you WLAN Service in the "Auth&Acct" menu for your Radius server (it's a button).
  2. Is the correct rule NAC applied to the device and is this rule connected to the SSID?
Photo of Johan Hendrikx

Johan Hendrikx

  • 3,876 Points 3k badge 2x thumb

I checked the first option and I  noticed that none of my Wlan's has the vsa enabled.


(Edited)
Photo of SH

SH

  • 5,318 Points 5k badge 2x thumb
You should enable at least the SSID. If you need more informations like the AP Name as NAC location enable this, too!