Netsight Alarm Notification

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
  • Answered
  • (Edited)
Hi All

Currently we are running a few S series Chassis at a client.
We have configured netsight to send Email notifications on all the standard alarms that is predefined within netsight. They all work fine.

What he have found however is that if a Redundant power supply in a chassis looses power a syslog entry is logged as "Informational" in Netsight. This does not raise any alarm on the device en subsequently no email notification is sent. (None of the predefined alarms is matched to action anything)

We have to create a custom Alarm for this.

The Syslog Entry looks as follows:


I have created the following custom Alarm to much the above syslog entry:



The action is follows:



This does not seem to work ;(

Any ideas??

Thx
Andre
Photo of Andre Brits Kannemeyer

Andre Brits Kannemeyer

  • 5,288 Points 5k badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 50,114 Points 50k badge 2x thumb
pic 1 and 3 is the same.
Could you try it again but remove the "match on type"
Is the alarm enabled - I sometimes miss that myself as the default is disabled.

-Ron
Photo of Andre Brits Kannemeyer

Andre Brits Kannemeyer

  • 5,288 Points 5k badge 2x thumb
Hi Ron

Photo of Andre Brits Kannemeyer

Andre Brits Kannemeyer

  • 5,288 Points 5k badge 2x thumb
Hi Ron

I have tried removing the "Match on Type" I only have the following now:



Still not going ;(
(Edited)
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 50,114 Points 50k badge 2x thumb
Weird, looks OK to me, could you check some basic things..

- date/time, is it correct on both Netsight and the switch
- email - do you get an mail if you click the email test button (in Action, left button from the pull-down where you've set it to "Andre"
- could you add another trigger message - try only "Power" - just to make sure that it's not working because of the (2)
- in Actions is "Alarm Suppression" disabled
Photo of Drew C.

Drew C., Community Manager

  • 40,218 Points 20k badge 2x thumb
Hi Andre,
It looks like this thread went quiet after Ron's suggestions.  Were you able to get your alarms working?
Photo of Andre Brits Kannemeyer

Andre Brits Kannemeyer

  • 5,288 Points 5k badge 2x thumb
Hi Community 

So from the above I managed to get the notification working for failed PSU's.

The problem I now have is that this works great for when a PSU fails, but if a redundant PSU have already failed the SSA does not repeat the alarm until it reboots.
The SSA raises the syslog entry only once, when the PSU fails.

If you have a fan failure this is repeated numerous times and you can see all the notification in Netsight.

We have over 1000 S series switches deployed and can not afford the downtime to reboot each one to find a "Failed PSU".

Can netsigh check the staus of the PSU's?