Netsight and port groups

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Solved
Trying to create a port group with Netsight 6.3 and a XOS 15.7.1 x460-g2

In oneview under policy  I create a port group and try to add the x460-g2 devices to the group. 

I get that it's not supported ? But XOS should be support from 15.4 ? 

// Andreas
Photo of andreas

andreas

  • 1,218 Points 1k badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 0
  • 1
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 5,944 Points 5k badge 2x thumb
This could be one of those things that still needs to be done through Java. I have created port groups on switches running 15.4 using Console and those port groups do not open properly in OneView. I was told this feature would be coming to OneView but am not sure of the time table.

Thanks, 
Photo of andreas

andreas

  • 1,218 Points 1k badge 2x thumb
Hmm any extreme employees knows the answer?
Photo of andreas

andreas

  • 1,218 Points 1k badge 2x thumb
Any feedback ? 
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 5,944 Points 5k badge 2x thumb
It is strange that no one is around but I am 90% sure I nailed this one. Here is a snip from my case.

Photo of Grosjean, Stephane

Grosjean, Stephane, Employee

  • 12,552 Points 10k badge 2x thumb
Policy support on EXOS has been introduced in 16.1.
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 5,944 Points 5k badge 2x thumb
Stephanie,

I believe he is looking for port group support in OneView. It just dawned on me that I don't know if policy is an option in console.
Photo of andreas

andreas

  • 1,218 Points 1k badge 2x thumb
Yes port group support in oneview for XOS 15.4 that is what im looking for. 
Photo of Mullins, Keith

Mullins, Keith, Employee

  • 470 Points 250 badge 2x thumb

The OneView tree within Netsight version 6.x does not support Port Elements.

This functionality is scheduled to be added within the Netsight v7.1 release.

Photo of Murilo Melo

Murilo Melo

  • 216 Points 100 badge 2x thumb
Hi Mullins,

this also applies to Alarms on Console?

We are trying to monitor only the uplink ports of Extreme switches park (all x440 - XOS 15.7.1.4).

Without the Port Elements Group, the Alarm "Link down" and "Link Up" detect the status of the ports and generate Alarms, but with the Port Elements Group on any port, generates no Alarm.

Netsight 6.2 here.

EDIT:
complementing ... during testing, the NetSight records the fall of the link in the syslog and trap
(Edited)
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 5,944 Points 5k badge 2x thumb
I wanted to check on this again. I have a couple customers that are now running 7.0.4.29 and I was trying look at a port group to track utilization and errors.

I see many references in the guide to policy port groups but nothing about them outside of policy.

As I scrolled through this thread I noticed Keith said it would be added in 7.1. Is that correct?
Do we have an eta of when 7.1 will be out?

Thanks,