Ping Default Gateway

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
Create Date: May 8 2013 11:08AM

Hi,

I am wondering if someone could help me with a query I have?

I have simply configured a few VLANs on an x460-48p. I have given each VLAN an ipaddress. When I try to ping the IP Address of one of the VLANs I get

Packet Transmit Error; Destination Unreachable

If I add one of the VLANs to a port Untagged I am able to ping the address? Please can someone provide some information into this behaviour?

Thanks

Tom

(from Tom_Evans)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 0
  • 1
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: May 9 2013 6:56AM

Hi Tom

IIRC the vlan does need to be assigned to at least one port for the vlan interface to be active. 


(from conrad_jones)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: May 9 2013 7:28AM

Thanks for your reply.

Does the port need to be active (have a device on the end of it)?

Thanks

(from Tom_Evans)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: May 9 2013 9:00AM

no i don't think so.

(from conrad_jones)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: May 10 2013 3:54AM

The vlan must have an active port or be in loopback mode to respond to a ping.  To put the vlan into loopback use the following command.

enable loopback-mode vlan XXXX

(from Greg_McKillip)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: May 10 2013 6:18AM

thanks for clarifying that.

(from conrad_jones)

This conversation is no longer open for comments or replies.