Problem EAPS with LAG:

  • 1
  • 1
  • Problem
  • Updated 5 months ago
  • Solved
A simple ring of EAPS is configured in x440 switches, of which the primary and secondary links of each switches in transit mode and master are members of a static LAG. The problem occurs when you try to close the EAPS on the Master switch, a latency is generated that only affects the Master switches. It was verified that there are packages dropped from the ports in LAG when closing the EAPS. I attach the configuration and the logs:

# Module eaps configuration.
#
enable eaps
create eaps EAPS-INCHCAPE
configure eaps EAPS-INCHCAPE mode master
configure eaps EAPS-INCHCAPE primary port 1:1
configure eaps EAPS-INCHCAPE secondary port 1:48
enable eaps EAPS-INCHCAPE
configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan V20
configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan V80
configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v10
configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v11
configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v12
configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v21
configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v50
configure eaps EAPS-INCHCAPE add protected vlan v100
configure eaps EAPS-INCHCAPE add control vlan EAPS-CONTROL


Slot-1 SWMOFYC1.32 # sho ports 1:1,1:48 vlan
         Untagged
Port     /Tagged   VLAN Name(s)
-------- --------  ------------------------------------------------------------
1:1      Untagged  None
         Tagged    EAPS-CONTROL, V20, V80, v10, v100, v11, v12, v21, v50
Enl-Edf.B
         Untagged  None
         Tagged    EAPS-CONTROL, V20, V80, v10, v100, v11, v12, v21, v50
Slot-1 SWMOFYC1.33 #


enable sharing 1:48 grouping 1:48,2:48 algorithm address-based L2
enable sharing 1:1 grouping 1:1,1:4 algorithm address-based L2
Photo of Kevin Alexis Manrique Sandoval

Posted 5 months ago

  • 1
  • 1
Photo of faste

faste

  • 190 Points 100 badge 2x thumb
Try to use lacp
I'm running this config with both address-based L2 lacp and address-based l3-l4 lacp
Photo of Sushruth Sathyamurthy

Sushruth Sathyamurthy, Employee

  • 1,008 Points 1k badge 2x thumb
Hi Kevin, Do you find a momentary lapse or is it continuously dropping packets? If the latency is temporary, looks like the sequence of events in creating the LAG and the EAPS ring matters. More in this article below -
https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/Q_A/Creating-a-port-share-when-the-master-seconda...
The problem of latency is constant. Also I just made some modifications around the Master switch of the EAPS that has been changed. However I am presenting latency at the time of testing the link changes and when the EAPS is complete there is latency at times. Please your support.

Additionally the links of the link-aggregattion should be of L3_L4 lacp. Why do I currently have static and L2 configured?