SNMPv3 and Ridgeline 3.1 Error

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
Create Date: Jul 30 2013 2:55PM

After getting SNMPv3 access working (or at least what I thought was working) with Ridgeline. I attempt to sync the device within ridgeline and everything works fine except this lone failure line:
  • Failed to add system as a snmpv3 target 
Any thoughts on what is causing this? 

These are the commands I used to get snmpv3 running on the switch in question.

configure snmp delete community readonly public
configure snmp delete community readwrite private
disable snmp access snmp-v1v2c
disable snmpv3 default-group
disable snmpv3 default-user
configure snmpv3 add user <MyUser> authentication sha <MyPassword> privacy des <MyPassword>
configure snmpv3 add group <MyGroup> user <MyUser> sec-model usm
configure snmpv3 add access <MyGroup> sec-model usm sec-level priv
(from Ryan_Harp)
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 0
  • 1
Photo of EtherNation User

EtherNation User, Official Rep

  • 20,340 Points 20k badge 2x thumb
Create Date: Sep 19 2013 1:33PM

rmharp wrote:
After getting SNMPv3 access working (or at least what I thought was working) with Ridgeline. I attempt to sync the device within ridgeline and everything works fine except this lone failure line:
  • Failed to add system as a snmpv3 target 
Any thoughts on what is causing this? 

These are the commands I used to get snmpv3 running on the switch in question.

configure snmp delete community readonly public
configure snmp delete community readwrite private
disable snmp access snmp-v1v2c
disable snmpv3 default-group
disable snmpv3 default-user
configure snmpv3 add user authentication sha privacy des
configure snmpv3 add group user sec-model usm
configure snmpv3 add access sec-model usm sec-level priv
  http://ethernation.net/Default.aspx?t...

(from Doug_Jaquays)

This conversation is no longer open for comments or replies.