unable to ping local interface vlan on C3 securestack

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Solved
Hi,
I created a interface vlan on a C3 securestack with the following :

interface vlan 104
ip address 10.107.15.1 255.255.255.0
no shutdown

show interface vlan 104 gives :

Vlan 104 is Administratively UP
Vlan 104 is Operationally DOWN
Internet Address is 10.107.15.1 , Subnet Mask is  255.255.255.0
Mac Address is: 001F.4530.4517
The name of this device is Vlan 104
The MTU is 1500 bytes
The bandwidth is 0 Mb/s
Encapsulation type Ethernet
ARP Timeout: 14400 seconds


ping 10.107.15.1 
no answer from 10.107.15.1

in the result of the command    "show ip route"   the ip range 10.107.15.1 does not show up.

other interface vlans on the same stack do work and show up in the ip route as local.

I compared the config with another C3 where everything works and don't see any difference.

Can anyone help me ?

thanks,

Wim
Photo of Wim Simons

Wim Simons

  • 82 Points 75 badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Gradelain Ngouni

Gradelain Ngouni

  • 480 Points 250 badge 2x thumb
Assign a Port to the vlan and connect it to make it operationally up.
Photo of Pala, Zdenek

Pala, Zdenek, Employee

  • 9,620 Points 5k badge 2x thumb
You need to have the interface up. This will be accomplished by port assignment to that vlan. At least egress. The port must be up.
Photo of Wim Simons

Wim Simons

  • 82 Points 75 badge 2x thumb
ok thanks, I will try this first thing on monday.
Photo of Adilson Gal

Adilson Gal, Employee

  • 1,408 Points 1k badge 2x thumb
The reason is because the interface created for "Vlan 104 is Operationally DOWN."
Fix: Set a port to a vlan or egress that VLAN on an uplink port (as suggested) and make sure the assigned port has physical link. It should work. 

[The article previously linked has been archived and is no longer available]
(Edited)