Solved

AP 630 is offline. Troubleshooting suggestions?

  • 2 March 2021
  • 6 replies
  • 41 views

I have already tried changing them from Managed to Unmanaged and back to Managed (this actually brought 2 of my 4 troublesome APs back online). I also tried deleting them from ExtremeCloud IQ and adding them again. This didn’t help. I’m looking for other things to try.

icon

Best answer by Sam Pirok 2 March 2021, 19:59

Do you have a console cable (RJ45-USB)? You can plug directly in to the AP to reach the CLI if you need to. Or you might be able to find the current IP address in your DHCP server. 

View original

6 replies

Userlevel 6

Hello, this guide has suggestions on how to troubleshoot an AP that won’t connect, as well as some steps you can take via the CLI of the AP to manually connect it to ExtremeCloud IQ: https://extremeportal.force.com/ExtrArticleDetail?an=000057794&q=capwap%20troubleshooting

 

Thanks for the guide. After looking over the guide, I think I might be a little worse off than I thought. I can not ping the APs at the IP addresses that they should have via DHCP. I don’t actually know how to find what (if any) IP address they might currently have, so I can’t SSH into them to try the things recommended in the guide. 

Userlevel 6

Do you have a console cable (RJ45-USB)? You can plug directly in to the AP to reach the CLI if you need to. Or you might be able to find the current IP address in your DHCP server. 

I looked through the DHCP server lease table and didn’t find any new entries for the MAC addresses of the APs. Unfortunately, I don’t have a console cable. I guess I’ll be getting one. 

Userlevel 2
Badge +1

-Watch the dhcp logfile. Do you find the ap there? Are there many entries of the AP per second?

-restart the port on the switch where the ap is connected.

 

Watch the port where the ap is connected. Is it up? If not and you are sure that the Ap is connected try to set the speed of the port to 100 and auto negotiation off.

 

Did the AP ever work?

 

Once I found a PC with a serial port that I could connect a console cable to, it was obvious that the AP was constantly in a state of rebooting and has since been RMAed. Thanks, everyone, for your suggestions.

Reply