Solved

AP's not connecting to XIQ

  • 11 May 2021
  • 7 replies
  • 150 views

Hi all,

When switching from XIQ Pilot to Connect, the access points doesn't connect to the new XIQ.

Tried to login to the SSH portal of the AP305 and pinged to Google, which works.

'show adoption status' shows: 'Discovering adoption mode (controller / cloud / ws-controller)'

Waited for about 24h now..

 

Does anyone know what to do next?

icon

Best answer by Ash Finch 11 May 2021, 19:15

Ah I see, as it was an AP305C I expected it to be on IQ Engine firmware rather than WiNG. I’ve not tried this myself and not fully sure of the postive’s/negatives, but I think it would be better for the personality to be switched if you’re natively using XIQ.

https://extremeportal.force.com/ExtrArticleDetail?an=000091773&q=ap305c%20wing

View original

7 replies

Userlevel 4

I’d guess the APs are still looking at the “old” server address. Have you deleted the APs from the Pilot instance?

“Show capwap client” will give you where it’s pointing to currently.

Use “capwap client server name redirector.aerohive.com” and it’ll go through the discovery process again and the redirector should point them into the Connect instance (as long as the serial numbers are in there).

Userlevel 7
Badge +1

Hello Kaspervtz,

to be sure the basics are done.

Have you released the APs in the old “pilot” account add added in the “new” connect account?

As described here?

https://extremeportal.force.com/ExtrArticleDetail?an=000060683

https://extremeportal.force.com/ExtrArticleDetail?an=000056853

@StephanH : Yes i released the IP on the old Pilot account and added it as described.

 

@Ash Finch ; i don't have the option ‘show capwap client’ while i'm connected with SSH.

i only have these options:

 

Userlevel 4

Ah I see, as it was an AP305C I expected it to be on IQ Engine firmware rather than WiNG. I’ve not tried this myself and not fully sure of the postive’s/negatives, but I think it would be better for the personality to be switched if you’re natively using XIQ.

https://extremeportal.force.com/ExtrArticleDetail?an=000091773&q=ap305c%20wing

Userlevel 7
Badge +1

Hello,

as Ash Finsh wrote. It seem your AP is enrolled locally. Did you select “Deploy your device locally” during onboard in the connect account?

If yes the AP uses the wing firmware. To use the AP with the cloud you have to use the guide “From WING to HiveOS” from Ash Finch’s link.

Thank you for your fast reply!

 

i followed the steps as describe. It looks like it's booted in HiveOs.

Ap is blinked white at the moment:

  • White, Slow-blinking: The device has a CAPWAP connection to ExtremeCloud IQ, but is operating on 802.3af power instead of 802.3at power.

I'm not able to login with SSH anymore; default login should be admin/aerohive admin/Aerohive1 but both give errors.

 

I'll just wait for a couple of hours. maybe it wil connect automatically. 

Userlevel 7
Badge +1

Hello,

if the AP has already a config from the cloud it will use the CLI password configured in “Global settings->Device Management Settings”. Try that password for you AP.

Reply