Custom Flexview returns null values in Netsight web page (but works in console)


Userlevel 5
Hello Extreme Friends,

I was fooling around with trying to add some Liebert UPS's to Netsight for monitoring. I did the process of importing the MIB's and adding the devices. But the default view doesn't really show much of anything.

So now I am working on a custom Flexview, which is actually quite easy to do. BUT ...

I can load up my Flexview in the Netsight Console, connect to the device, hit Retrieve, and wallah' it works. Yet when I go into the Netsight webpage, and select to view the same device with the Flexview I created, it returns all null values in the fields (a hyphen in place of the data).

Anyone else with this issue, or have an idea of what I did wrong?

I followed this KB to get the Flexview copied from my PC over to the server. Is there an additional step somewhere?

Here is the Flexview TBL file for the sake of examination ...


UPS_IS-WEBLB

com.ets.nac.tables.TbModel

OID::ReqID:::SNMP::ReqID

IP Address

OID::IP Address:::SNMP::IP Address

Instance

OID::Instance:::SNMP::Instance

Description

OID::sysDescr:::SNMP::SNMP;true;15;3;false;false;1;2;0;0;0;0;0

Name

OID::sysName:::SNMP::SNMPW;true;15;4;true;false;1;2;0;0;0;0;0

Location

OID::sysLocation:::SNMP::SNMPW;true;15;5;true;false;1;2;0;0;0;0;0

Contact

OID::sysContact:::SNMP::SNMPW;true;15;6;true;false;1;2;0;0;0;0;0

Manufacturer

OID::upsIdentManufacturer:::SNMP::SNMP;true;15;7;false;false;1;2;0;0;0;0;0

Model

OID::upsIdentModel:::SNMP::SNMP;true;15;8;false;false;1;2;0;0;0;0;0

Software Version

OID::upsIdentUPSSoftwareVersion:::SNMP::SNMP;true;15;9;false;false;1;2;0;0;0;0;0

Agent Software Version

OID::upsIdentAgentSoftwareVersion:::SNMP::SNMP;true;15;10;false;false;1;2;0;0;0;0;0

UPS Name

OID::upsIdentName:::SNMP::SNMPW;true;15;11;true;false;1;2;0;0;0;0;0

Battery Status

OID::upsBatteryStatus:::SNMP::SNMP;true;2;12;false;false;1;2;0;0;0;0;0

Seconds On Battery

OID::upsSecondsOnBattery:::SNMP::SNMP;true;2;13;false;false;1;2;0;0;0;0;0

Estimated Minutes Remaining

OID::upsEstimatedMinutesRemaining:::SNMP::SNMP;true;2;14;false;false;1;2;0;0;0;0;0

Estimated Charge Remaining

OID::upsEstimatedChargeRemaining:::SNMP::SNMP;true;2;15;false;false;1;2;0;0;0;0;0

Battery Voltage

OID::upsBatteryVoltage:::SNMP::SNMP;true;2;16;false;false;1;2;0;0;0;0;0

Battery Current

OID::upsBatteryCurrent:::SNMP::SNMP;true;2;17;false;false;1;2;0;0;0;0;0

BatteryTemperature

OID::upsInputLineBads:::SNMP::SNMP;true;65;18;false;false;1;2;0;0;0;0;0

For use with larger Liebert/Emerson/VertivCo UPS systems with monitoring card IS-WEBLB.

TBLHASH::::TBLHDR::0;0;true;30;None;V.0.3.3.0;0;0;116


9 replies

Userlevel 2
FlexViews use MIB OID Names as well as type definitions in the MIB to render and set values.
The FlexView editor works with MIBs on the client and creates FlexViews on the client.

if you want to run these from the server in OneView not just the FlexViews but also the MIBs are required on the server.

Please keep the 'new' MIBs in 'myMibs' and same with the FlexViews.
Realize that adding MIBs to the server can cause issues so by keeping the MIBs in there only directory you can quickly recover if there is a problem.

A server restart will also be required.
Userlevel 5
Murphy, Daniel wrote:

FlexViews use MIB OID Names as well as type definitions in the MIB to render and set values.
The FlexView editor works with MIBs on the client and creates FlexViews on the client.

if you want to run these from the server in OneView not just the FlexViews but also the MIBs are required on the server.

Please keep the 'new' MIBs in 'myMibs' and same with the FlexViews.
Realize that adding MIBs to the server can cause issues so by keeping the MIBs in there only directory you can quickly recover if there is a problem.

A server restart will also be required.

Hello Daniel, thanks for the help.

I had run the scripts to reset NetSight, but had not done a full fledged reboot. So I rebooted the entire server as well, but it still is not working.

Here are the MIB's as they appear on my client, and on my server ...

The MIB in question is "Upsmate.mib".

Userlevel 5
Murphy, Daniel wrote:

FlexViews use MIB OID Names as well as type definitions in the MIB to render and set values.
The FlexView editor works with MIBs on the client and creates FlexViews on the client.

if you want to run these from the server in OneView not just the FlexViews but also the MIBs are required on the server.

Please keep the 'new' MIBs in 'myMibs' and same with the FlexViews.
Realize that adding MIBs to the server can cause issues so by keeping the MIBs in there only directory you can quickly recover if there is a problem.

A server restart will also be required.

... I think I know what I did. Don't anybody waste any more time on me for now.

Update coming soon! 🙂
Userlevel 5
Murphy, Daniel wrote:

FlexViews use MIB OID Names as well as type definitions in the MIB to render and set values.
The FlexView editor works with MIBs on the client and creates FlexViews on the client.

if you want to run these from the server in OneView not just the FlexViews but also the MIBs are required on the server.

Please keep the 'new' MIBs in 'myMibs' and same with the FlexViews.
Realize that adding MIBs to the server can cause issues so by keeping the MIBs in there only directory you can quickly recover if there is a problem.

A server restart will also be required.

OK - it turns out, I still need help. I thought perhaps I was referencing MIB objects with the same name that are higher up in the tree. But this time I went back and forth with the MIB crawler and verified that the path is one of the additional MIB files.

Still comes up with "-" for all fields except IP address.
Userlevel 2
Murphy, Daniel wrote:

FlexViews use MIB OID Names as well as type definitions in the MIB to render and set values.
The FlexView editor works with MIBs on the client and creates FlexViews on the client.

if you want to run these from the server in OneView not just the FlexViews but also the MIBs are required on the server.

Please keep the 'new' MIBs in 'myMibs' and same with the FlexViews.
Realize that adding MIBs to the server can cause issues so by keeping the MIBs in there only directory you can quickly recover if there is a problem.

A server restart will also be required.

Looks like you have default settings on your server.
OneView - Administration - Options - SNMP
check box "User MyMibs Directory on the Server [x]
I also believe this requires a server restart to load the MIBs.
Note: if server.log contains SNMP MIB messages there I would fix those or not use MIBs until that is addressed.
Userlevel 2
Murphy, Daniel wrote:

FlexViews use MIB OID Names as well as type definitions in the MIB to render and set values.
The FlexView editor works with MIBs on the client and creates FlexViews on the client.

if you want to run these from the server in OneView not just the FlexViews but also the MIBs are required on the server.

Please keep the 'new' MIBs in 'myMibs' and same with the FlexViews.
Realize that adding MIBs to the server can cause issues so by keeping the MIBs in there only directory you can quickly recover if there is a problem.

A server restart will also be required.

Userlevel 5
Murphy, Daniel wrote:

FlexViews use MIB OID Names as well as type definitions in the MIB to render and set values.
The FlexView editor works with MIBs on the client and creates FlexViews on the client.

if you want to run these from the server in OneView not just the FlexViews but also the MIBs are required on the server.

Please keep the 'new' MIBs in 'myMibs' and same with the FlexViews.
Realize that adding MIBs to the server can cause issues so by keeping the MIBs in there only directory you can quickly recover if there is a problem.

A server restart will also be required.

Right on Daniel, that missing checkbox was my problem. Checked it, restarted, and now all the values are populating.

Could someone add this note to the KB? I would have never thought to come looking for that checkbox.

Thanks for the help!

** EDIT: I heeded your warning and checked /usr/local/Extreme_Networks/NetSight/appdata/logs/server.log for errors and didn't find any ... looks like I am in the clear **
Userlevel 2
Steve, You got your Liebert MIB to work then? The set kept breaking NetSight (EWC) for me. Did you need to load and compile a bunch of them in sequence? I'm interested in what you did. Thanks!
Userlevel 5
Rich Upshaw wrote:

Steve, You got your Liebert MIB to work then? The set kept breaking NetSight (EWC) for me. Did you need to load and compile a bunch of them in sequence? I'm interested in what you did. Thanks!

Funny that you should ask ... now that I got it working I went back and added more fields to my Flexviews. And now when I apply it to a device, I am seeing all hyphens with the exception of two random fields. When I use the same Flexview in the Java console, it all displays just fine. It makes me think that something is being returned that Netsight can't parse or process. Perhaps there is some sort of extra spacing or hidden special characters in there?

Reply