Header Only - DO NOT REMOVE - Extreme Networks

extreme x670 1/g sfp port not active


hi guys im new to extreme switches and im having a hard time configuring these switches

heres the scenario:

we have extreme x670v switches and using 1/g sfp tranceiver

configure vlan "public" add ports 17-24 untagged
enable ports 17-24

now to check if the ports and vlan are working:
laptop 1 connected to port 17 with same subnet
laptop 2 connected to port 24 with same subnet

both ends unreacheable

and when i enter this command

show vlan, it says no active ports

am i missing something here?

show vlan "public" VLAN Interface with name public created by user
Admin State: Enabled Tagging: 802.1Q Tag 99
Description: None
Virtual router: VR-Default
IPv4 Forwarding: Disabled
IPv6 Forwarding: Disabled
IPv6: None
STPD: None
Protocol: Match all unfiltered protocols
Loopback: Disabled
NetLogin: Disabled
QosProfile: None configured
Egress Rate Limit Designated Port: None configured
Flood Rate Limit QosProfile: None configured
Ports: 8. (Number of active ports=0)
Untag: 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,
24
Flags: (*) Active, (!) Disabled, (g) Load Sharing port
(b) Port blocked on the vlan, (m) Mac-Based port
(a) Egress traffic allowed for NetLogin
(u) Egress traffic unallowed for NetLogin
(t) Translate VLAN tag for Private-VLAN
(s) Private-VLAN System Port, (L) Loopback port
(x) VMAN Tag Translated port
(G) Multi-switch LAG Group port

8 replies

Userlevel 3
Hi Ariez,

Based on the show vlan output, as you said none of the ports are active. Could you check the "show ports 17-24 configuration" output after connecting the laptop to the ports.

I would also like to know if the SFP used is BASE-T? Could you check the LED status of the switch port?
Port Configuration Monitor Mon Nov 16 07:11:15 2015
Port Virtual Port Link Auto Speed Duplex Flow Load Media
router State State Neg Cfg Actua l Cfg Actual Cntrl Master Pri Red

17 VR-Default E R ON 1000 FULL BASET
18 VR-Default E R ON 1000 FULL BASET
19 VR-Default E R ON 1000 FULL BASET
20 VR-Default E R ON 1000 FULL BASET
21 VR-Default E R ON 1000 FULL BASET
22 VR-Default E R ON 1000 FULL BASET
23 VR-Default E R ON 1000 FULL BASET
24 VR-Default E R ON 1000 FULL BASET

i man using extreme sfp model: 10070h 10/100/1000base-t sfp

thaks the prompt reply
Userlevel 3
Could you share the show switch output to understand the flavor of switch being used. Also, provide the output of "debug hal show optic-info ports ".
SysName: X670V-48x
SysLocation:
SysContact: support@extremenetworks.com, +1 888 257 3000
System MAC: 00:04:96:99:A6:F7
System Type: X670V-48x

SysHealth check: Enabled (Normal)
Recovery Mode: All
System Watchdog: Enabled
Current Time: Mon Nov 16 08:41:50 2015
Timezone: [Auto DST Disabled] GMT Offset: 0 minutes, name is UTC.
Boot Time: Mon Nov 16 03:29:25 2015
Boot Count: 7
Next Reboot: None scheduled
System UpTime: 5 hours 12 minutes 25 seconds

Current State: OPERATIONAL
Image Selected: primary
Image Booted: primary
Primary ver: 15.1.2.12
Secondary ver: 15.1.2.12
Config Selected: secondary.cfg
Config Booted: secondary.cfg
secondary.cfg Created by ExtremeXOS version 15.1.2.12
369510 bytes saved on Fri Nov 13 05:14:20 2015

debug hal show optic-info port 17
Port 17
Status Enabled
AutoNeg ON
Speed 1G
Duplex FULL
Auto Polarity 0
GBIC Type BASET
GBIC Vendor FINISAR CORP.
Part Number FCLF8522P2BTL-EX
Serial Number PTB05GF
Extreme Appr EXTREME0TRateI "
Gecomp 8
Id 3
bitRate C
bitRateMax 0 bitRateMin 0
en9u1000m 0
len9u100m 0
ill try to update it to latest firmware 16.1.2

then i will update you guys.. thanks
Did you give the laptops ip addresses on the same subnet as the vlan?
If you are using dhcp is boot p configured and enabled?
@david of course same subnet. and im not using DHCP laptops are configured static..
hi guys.. seems a firmware issue. i updated the firmware to latest version, ports are active now.. thanks

Reply