Header Only - DO NOT REMOVE - Extreme Networks
Question

LOST FRAME SIZE 64 - 350


I have a domain eaps , and i did a test for a frame size 64 bytes , for the primary port the test is sucefull but when did a fail over at the secondary port test no pass.

I have configure jumbo frame , can you share the possibilities for this scenery ?

7 replies

Userlevel 6
Hello E Fierros,

Can you please elaborate on the test and the process you went through to fail over EAPS?
Yes , i have the fallowing configuration
* a1-jade-ps-mx.1 # show eaps "eaps-perisur"

Name: eaps-perisur Priority: Normal
State: Complete Running: Yes
Enabled: Yes Mode: Master
Primary port: 28 Port status: Up Tag status: Tagged
Secondary port: 26 Port status: Blocked Tag status: Tagged
Hello Egress Port: Primary
Hello timer interval: 10 sec 0 millisec
Fail timer interval: 30 sec 0 millisec

26 d1-ppps-ps-mx 00:00:00:04:96:35:d3:99 1:48 19 14
28 d2-ppps-ps-mx 00:00:00:04:96:35:d3:4c 1:47 14 14
=============================================================================
* a1-jade-ps-mx.3 #

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* d1-ppps-ps-mx.1 # show eaps "eaps-perisur"

Name: eaps-perisur Priority: Normal
State: Links-Up Running: Yes
Enabled: Yes Mode: Transit
Primary port: 49 Port status: Up Tag status: Tagged
Secondary port: 48 Port status: Up Tag status: Tagged
Hello timer interval: 10 sec 0 millisec
Fail timer interval: 30 sec 0 millisec
Preforwarding Timer interval: 15 sec
Last update: From Master Id 00:04:96:97:dd:c6, at Thu Jun 15 15:24:14 2017
48 a1-jade-ps-mx 00:00:00:04:96:97:dd:c6 1:26 56 14
49 d2-ppps-ps-mx 00:00:00:04:96:35:d3:4c 1:49 8 218

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
d2-ppps-ps-mx.1 # show eaps "eaps-perisur"

Name: eaps-perisur Priority: Normal
State: Links-Up Running: Yes
Enabled: Yes Mode: Transit
Primary port: 47 Port status: Up Tag status: Tagged
Secondary port: 49 Port status: Up Tag status: Tagged
Hello timer interval: 10 sec 0 millisec
Fail timer interval: 30 sec 0 millisec
Preforwarding Timer interval: 15 sec

The situation is when change the path for the secondary port (fail over) the test that ran fail. Exactly with frames 64 bytes - 350 bytes



I saw a congestion over the neighbors port but for the route primary (a1-jade - d2-ppps-d1-ppps) is the same behavior and the test dont have errors (frames loss)
This is the capture of errors

Userlevel 6
Did the redundant path take over and your test stopped dropping frames? There is always some packet loss when you have a link failure and there will be some packet loss when you restore. I am assuming that this is what you are seeing is a pass or fail from a test set based purly on packet loss and not how long it takes the network to restore when you do the fail over.
Hi Ethernet Man , Thanks for the information and know maybe exist the posibility drop paquets when did a fail over. But the situation is that I make or ran a test RFC2544 because I am checking the 2 path ( primary and secondary) like attached topology nothing change on the path only when did a change over the eaps-´perisur. For one side the test is exitoso (primary) but for the second path is not working fine and appears lost frames
Userlevel 6
So with a 3 point ring where are you placing your test set and where is the loopback for your testing ? This would help you narrow down a problem with one of the links.
Ok the equipment that function like a loopback is connected on port 1 equipment a1-jade and the emisor equipment is connected in another ring .

Reply