sFlow not sampling on x670-48x


Userlevel 1
Any way to show the sflow config without showing all config?
Not getting samples. What am I missing here?

X670-48x
Image : ExtremeXOS version 15.6.1.4 v1561b4 by release-manager on Tue Sep 30 14:06:19 EDT 2014
BootROM : 2.0.1.7
Diagnostics : 6.3
....
configure sflow poll-interval 30
configure sflow collector 10.90.2.19 port 6343 vr "VR-Default"
configure sflow agent ipaddress 10.25.1.5
enable sflow
....

SFLOW Statistics

Received frames : 10341258740
Sampled Frames : 0
Transmitted Frames : 110895
Broadcast Frames : 33825358
Multicast Frames : 27781614
Packet Drops : 0
....

# sh sflow config
SFLOW Global Configuration
Global Status: enabled
Polling interval: 30
Sampling rate: 8192
Maximum cpu sample limit: 2000
SFLOW Configured Agent IP: 10.25.1.5 Operational Agent IP: 10.25.1.5
Collectors
Collector IP 10.90.2.19, Port 6343, VR "VR-Default"

SFLOW Port Configuration
Port Status Sample-rate Subsampling Sflow-type
Config / Actual factor Ingress / Egress
1 enabled 8192 / 8192 1
2 enabled 8192 / 8192 1
3 enabled 8192 / 8192 1
4 enabled 8192 / 8192 1
5 enabled 8192 / 8192 1
6 enabled 8192 / 8192 1
7 etc... all 48 ports

From GTAC KB, but did not change anything...

Resolution
Unconfigure sflow collector by typing the command:
  • unconfigure sflow collector [i]
Configure sflow collector by typing the command:
  • configure sflow collector [i] port [u] vr

7 replies

Userlevel 4
Randy,

The "show configuration etmon" command can be used to view the sflow configuration. Can the sflow collector (10.90.2.19) ping the switch at 10.25.1.5?

-Andrew
Userlevel 1
Thank you. Yes, it can ping.

Collector to switch and switch to collector, zero loss.
Userlevel 4
Randy,

Sflow should also be enabled on the switch ports. The commands to enable sflow on the switch ports is "enable sflow ports | all."

-Andrew
Userlevel 4
Randy,

Was sflow previously working or is this a new setup? Please post the output of "show configuration etmon."

-Andrew
Userlevel 1
It was working. Had not checked in awhile. In fact, I haven't opened FlowTraq for a few weeks due to other matters and just hadn't had the time / need. So, not sure how long it has been down.

BTW, that's definately part of the problem. And not sure why that dropped, but thank you, I did miss that.

Still not showing up in the collector, but now it is sampling, so there may be an issue with ProQueSys and this should solve the Extreme side.

SFLOW Statistics
Received frames : 10422586690
Sampled Frames : 653
Transmitted Frames : 112099
Broadcast Frames : 34308845
Multicast Frames : 28282301
Packet Drops : 0

# sh conf etmon#
# Module etmon configuration.
#
configure sflow poll-interval 30
enable sflow
configure sflow collector 10.90.2.19 port 6343 vr "VR-Default"
configure sflow agent ipaddress 10.25.1.5
enable sflow ports 1 ingress
enable sflow ports 2 ingress
enable sflow ports 3 ingress
enable sflow ports 4 ingress
....
enable sflow ports 47 ingress
enable sflow ports 48 ingress

# sh sflow conf
SFLOW Global Configuration
Global Status: enabled
Polling interval: 30
Sampling rate: 8192
Maximum cpu sample limit: 2000
SFLOW Configured Agent IP: 10.25.1.5 Operational Agent IP: 10.25.1.5
Collectors
Collector IP 10.90.2.19, Port 6343, VR "VR-Default"

SFLOW Port ConfigurationPort Status Sample-rate Subsampling Sflow-type
Config / Actual factor Ingress / Egress
1 enabled 8192 / 8192 1 enabled / disabled
2 enabled 8192 / 8192 1 enabled / disabled
3
Userlevel 4
Randy,

One thing that can be done to isolate the issue a bit further would be to run a packet capture using Wireshark on the sflow collector. Doing so can confirm whether or not the sampled traffic is making it to the collector.

-Andrew
Userlevel 1
Wireshark shows flows making it to server (not sure how to put a screenshot here).
Pretty sure you solved my Extreme issue and now this is a FlowTraq issue.
Thank you!!!

Reply