X460-G2-48X "Error while loading Ports: Speed Change is not allowed"


Hi Guys,

thank you for visiting my Thread. Today we installed two X460-G2-48X as an Stack (Stacking Cable 1,5m) and configured on each Switch 1 Port as a Uplink Port to the Black Diamond Core Switches. (LACP)

But the Link doesn't come up. We rebooted and updated the Firmware to Version: 15.7.2 but nothing changed.

We still get this Error Message in the Log:

07/28/2015 15:33:46.63 Slot-2:
Error while loading "ports": Speed change is not allowed on port 2:52 as it is a trunk member port.



07/28/2015 15:33:46.22 Slot-2: mcmgr cannot write msg_id 5 to MASTER connection 0


We checked the configuration on both sides (X460 and BD)
All ports are configured on the same speed (10G)

Any Idea?

Thank you for your Help!

Dennis

9 replies

Userlevel 7
Hi Dennis,

Can you post the output of 'show port 2:52 info detail' and 'show sharing'?

It appears that this port is a member of a LAG, and this may be conflicting with some of the other config for this port.

-Brandon
Userlevel 6
It would be nice to have the show port command for the ports on both side of the link.

Thanks
P
Hello, I'm a Juniper expert but have this customer that wants an X460-G2-48X and he wants to know if it can do VLAN segregation. While checking I stumbled on your thread. Kindly advice.
Userlevel 7
Olusegun Dare wrote:

Hello, I'm a Juniper expert but have this customer that wants an X460-G2-48X and he wants to know if it can do VLAN segregation. While checking I stumbled on your thread. Kindly advice.

Hi Olusegun,

I've split this post out into its own thread, so that it does not get lost in this thread. The X460-G2 does support VLANs. You can create additional VLANs with the 'create vlan' command.

Please reference the new conversation here: Does the X460-G2-48X support VLAN segregation?

-Brandon
Good Morning,

the both switches were Blank before. We just configured on each Switch 1 Port together to a Link Aggregation.

But i will post info detail about the Ports later. 🙂
Hello together,

we found the "problem".
My Teammate changed the Cable Medium from Copper to Fiber and the link comes up.

Thats the difference:

before:
"10GBASE-CR SFP+ 10m" -> DONT WORK

after:
„10GBASE-SR SFP+“ -> WORK

Maybe any one of you know the reason why that one cable work and the other one dont.
If you need some information as well, just scream. 🙂
Userlevel 4
Dennis,

Regarding the Summit X460G2, the 5 and 10 meter passive cables are only supported on the VIM-2x module. The front panel 10Gb ports are PHYLESS, so the maximum supported DAC length is 3 meters.

-Andrew
Userlevel 7
Hi,

10GBASE-CR SFP+ 10m is not supported on the front 10G ports of the x460G2. Check page 12 of the DS for the transceiver support matrix.
Hello Guys,

thank you very much for this information! 🙂
Maybe we should read the Datasheet before we open a new Thread. :-))

Wish you all a great day!

Reply