Header Only - DO NOT REMOVE - Extreme Networks

XOS switch shows actual speed as (down)


I have never see the below output before. I tried looking in the command reference and user guides but could not find an explanation of what it means.



X460-G1 running 16.2.4.5-patch1-8.xos

Thanks,

2 replies

Userlevel 4
Hello David,

It looks like ports have been configured administratively UP state with no link connection.
Try command link restore >

Slot-1 X440-24p-10G.3 # sh port 1:1 n Port Summary Port Display VLAN Name Port Link Speed Duplex # String (or # VLANs) State State Actual Actual ======================================================================= 1:1 p_1:1 v10 E A (down) HALF ================================================================== Port State: D-Disabled, E-Enabled Link State: A-Active, R-Ready, NP-Port not present, L-Loopback, D-ELSM enabled but not up d-Ethernet OAM enabled but not up Slot-1 X440-24p-10G.4 # debug hal configure ports 1:1 link restore Slot-1 X440-24p-10G.5 # sh port 1:1 n Port Summary Port Display VLAN Name Port Link Speed Duplex # String (or # VLANs) State State Actual Actual ======================================================================= 1:1 p_1:1 v10 E R ================================================================== Port State: D-Disabled, E-Enabled Link State: A-Active, R-Ready, NP-Port not present, L-Loopback, D-ELSM enabled but not up d-Ethernet OAM enabled but not up [/code]

Best Regards,
Nikolay
Thank you for the information Nikolay,

Unfortunately I wont get to test the command because other issues were discovered with the switch in question. Ports 1:1-8 would not even link. We did a reboot to try and get those ports working which resolved the issue with 1:16-17 but ports 1:1-8 were still not working.

I will save this command though in case I come across this issue again.

Reply