Header Only - DO NOT REMOVE - Extreme Networks

Client connection issues (Spectralink 8440)


I was wondering if anyone has any experience with getting the Spectralink 8440 phones running on a V2110 appliance with AP3825i ap's?

Nothing I seem to do appears to be working and I'm struggling to track down the logs to view why the client isn't connecting. I've followed this guide but still no joy: http://support.spectralink.com/sites/default/files/resource_files/view_enterasys_networks_0.pdf

Any suggestions on what the easiest way is of tracking down a client that can't connect?

-Tom

10 replies

Userlevel 7
Hi Tom,

what version is running on the controller.

I'd try the most basic thing - a open/none WLAN service and if that is working then change to a more secure auth/priv.

-Ron
Ron wrote:

Hi Tom,

what version is running on the controller.

I'd try the most basic thing - a open/none WLAN service and if that is working then change to a more secure auth/priv.

-Ron

Controller is running 10.11.05.0005
I've tried creating multiple SSID's with all flavors of auth type but still no go.
Userlevel 7
Could you explain in more detail the status of the phone.

Is it connected to the WLAN, does it get a IP, could you ping it.
In the controller report, GUI > Reports > Clients > all Clients.... could you see the phone, could you post a screenshot if that is the case.

Are you able to connect with another device i.e. laptop to the SSID.
What are the radio settings, 2.4/5GHz, channel,....
Ron wrote:

Could you explain in more detail the status of the phone.

Is it connected to the WLAN, does it get a IP, could you ping it.
In the controller report, GUI > Reports > Clients > all Clients.... could you see the phone, could you post a screenshot if that is the case.

Are you able to connect with another device i.e. laptop to the SSID.
What are the radio settings, 2.4/5GHz, channel,....

Nope, unfortunately I've yet to connect it to an Extreme AP. I set up another brand and it connected which makes me think it's something specific in the radio settings.

Other devices can connect fine to the Extreme stuff, just not this phone.



Userlevel 7
Ron wrote:

Could you explain in more detail the status of the phone.

Is it connected to the WLAN, does it get a IP, could you ping it.
In the controller report, GUI > Reports > Clients > all Clients.... could you see the phone, could you post a screenshot if that is the case.

Are you able to connect with another device i.e. laptop to the SSID.
What are the radio settings, 2.4/5GHz, channel,....

Please try channel width = 20MHz, request new channel = auto, channel plan = all non-DFS and apply the settings.

If that doesn't work also disable LDPC and set min basic rate to 6.

Does the phone indicate anything in the display i.e. what does the signal strenght symbol show.
Userlevel 7
Ron wrote:

Could you explain in more detail the status of the phone.

Is it connected to the WLAN, does it get a IP, could you ping it.
In the controller report, GUI > Reports > Clients > all Clients.... could you see the phone, could you post a screenshot if that is the case.

Are you able to connect with another device i.e. laptop to the SSID.
What are the radio settings, 2.4/5GHz, channel,....

Have you tried the 2.4 GHz radio?
Ron wrote:

Could you explain in more detail the status of the phone.

Is it connected to the WLAN, does it get a IP, could you ping it.
In the controller report, GUI > Reports > Clients > all Clients.... could you see the phone, could you post a screenshot if that is the case.

Are you able to connect with another device i.e. laptop to the SSID.
What are the radio settings, 2.4/5GHz, channel,....

Still no bueno 😞 I think I'll log a case with GTAC and see how far I can get, thanks again for the suggestions.
Userlevel 7
Ron wrote:

Could you explain in more detail the status of the phone.

Is it connected to the WLAN, does it get a IP, could you ping it.
In the controller report, GUI > Reports > Clients > all Clients.... could you see the phone, could you post a screenshot if that is the case.

Are you able to connect with another device i.e. laptop to the SSID.
What are the radio settings, 2.4/5GHz, channel,....

Last thing to check is whether you'd see the SSID in site survey mode...

Page#125
http://support.spectralink.com/sites/default/files/resource_files/1725-86724-000_G_0.pdf
Userlevel 2
Ron wrote:

Could you explain in more detail the status of the phone.

Is it connected to the WLAN, does it get a IP, could you ping it.
In the controller report, GUI > Reports > Clients > all Clients.... could you see the phone, could you post a screenshot if that is the case.

Are you able to connect with another device i.e. laptop to the SSID.
What are the radio settings, 2.4/5GHz, channel,....

According to the document you linked, these phones don't like A-MPDU's, but they do support A-MSDU's. I would adjust the radio settings accordingly and try that.

Ron wrote:

Could you explain in more detail the status of the phone.

Is it connected to the WLAN, does it get a IP, could you ping it.
In the controller report, GUI > Reports > Clients > all Clients.... could you see the phone, could you post a screenshot if that is the case.

Are you able to connect with another device i.e. laptop to the SSID.
What are the radio settings, 2.4/5GHz, channel,....

That was it 🙂 Thanks Ty!

Reply