Header Only - DO NOT REMOVE - Extreme Networks

What algorithm is required in an Extreme Switch to connect an AP3825i with LACP enabled ?


Userlevel 1
Good day.

What algorithm should be used in an Extreme Switch to configure Link aggregation and be able to connect an AP3825i with the LACP option enabled?

This is the command that has been used:
Enable sharing 1 grouping 22,23 address-based algorithm L2 lacp

The ports have the same VLAN, speed and duplex settings.

It is having problems signing this model to EWC and would like to discard the LAG.

I hope you can support me.

Greetings.

10 replies

I belive there is a bug in 10.31. I've been running that conf. For about 2 years now but after 10.31 it stopped working.
Userlevel 1
faste wrote:

I belive there is a bug in 10.31. I've been running that conf. For about 2 years now but after 10.31 it stopped working.

That's the version I have in the EWC.

Then before 10.31 this model if you worked correctly with LACP ?.

Which version did you have previously?

Thank you Faste.
faste wrote:

I belive there is a bug in 10.31. I've been running that conf. For about 2 years now but after 10.31 it stopped working.


Did you configure it on the AP first?
https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/Q_A/How-do-I-configure-an-LACP-LAG-between-EXOS-a...
faste wrote:

I belive there is a bug in 10.31. I've been running that conf. For about 2 years now but after 10.31 it stopped working.


Did you configure it on the AP first?
https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/Q_A/How-do-I-configure-an-LACP-LAG-between-EXOS-a...
faste wrote:

I belive there is a bug in 10.31. I've been running that conf. For about 2 years now but after 10.31 it stopped working.

I've been using versions from 9.15.* via 9.21.*, 10.21.* and now 10.31.02 which looks like a very good release apart from some quarks.
Userlevel 1
faste wrote:

I belive there is a bug in 10.31. I've been running that conf. For about 2 years now but after 10.31 it stopped working.

Thanks for the support French, Luke.

In fact, it is the procedure that we are doing.

But by enabling the two ports on the Switch, which form a LAG, communication with the AP is lost.
Userlevel 1
faste wrote:

I belive there is a bug in 10.31. I've been running that conf. For about 2 years now but after 10.31 it stopped working.

Sorry faste.

So with version 10.31 you have the same problem?

We are considering lowering the EWC to version 10.21.

thanks for the support.
Userlevel 4
just to confirm, are you trying to aggregate them to different switches or the same switch?
Userlevel 1
Joshua Puusep wrote:

just to confirm, are you trying to aggregate them to different switches or the same switch?

We are implementing Idenfiti on a campus, and the 3825i APs are causing us problems using LACP on various Switches (Standalone and Stacks).

Greetings.
Userlevel 1
The solution was to download the firmware to version 10.21.04.0005, later, the APs with LACP (3825i) worked correctly.

Greetings and thanks.
Userlevel 7
Reference: https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/Solution/Ap-3825-fail-making-lacp-after-upgrading...

Reply