Header Only - DO NOT REMOVE - Extreme Networks

Wireshark and Vmware Workstation are not running simulationsly


Userlevel 6
Since a much to long time i have an ugly issue that wireshark is not starting if i run a virtual workstation with my vmware workstation. Wireshark starts - i can see very quick a screen and then wireshark close at once!

OS: Windows 7
Wireshark: V2.2.3
Vmware Workstation: V11.1

If i stop vmware and restart windows or does not start any vmware system wireshark starting normal.

Any ideas how i can solve that problem without rebooting the system ? And that i can run both simultaniously ?

Thanks in advance.

Regards

4 replies

Userlevel 7
My first guess is that this is a driver problem - likely the WinPcap driver or the USB driver if you installed it. It sounds like it may be trying to attach to one of the virtual interfaces and can't.
Userlevel 6
Hi,

unfortunaltely my problem is still not occuring... also after an update to wireshark V2.26.

Does some knows if wireshark provide a startup log? (Which tell me what going wrong)
Windows eventviewer does not tell anything.

Regards
Userlevel 7
M.Nees wrote:

Hi,

unfortunaltely my problem is still not occuring... also after an update to wireshark V2.26.

Does some knows if wireshark provide a startup log? (Which tell me what going wrong)
Windows eventviewer does not tell anything.

Regards

Did you ever figure this one out, Matthias?
Userlevel 6
I figure out the Problem!

Wireshark does NOT start because of vmware workstation it is because "Password Safe" is running.

If i shutdown this software then wireshark starts reliable!

Reply