Question

ntp showes wrong time on XMC and NAC-Gateway

  • 13 August 2019
  • 0 replies
  • 29 views

Userlevel 2
Hello,
we are using XMC and NAC version 8.2.6.5 at VMWare and from time to time I see that the time is wrong (2h in the future).
If I check the output of "systemctl status ntp.service" I see that the service ist exited:
root@xmc.test.net:~$ systemctl status ntp.service
● ntp.service - LSB: Start NTP daemon
Loaded: loaded (/etc/init.d/ntp; bad; vendor preset: enabled)
Active: active (exited) since Thu 2019-08-08 20:20:27 CEST; 4 days ago
Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
Process: 9344 ExecStop=/etc/init.d/ntp stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 9423 ExecStart=/etc/init.d/ntp start (code=exited, status=0/SUCCESS)

And the ntpd is not running (checked with "ps aux | grep ntpd"):

If I restart the ntpd with "systemctl stop ntp.service" and "systemctl start ntp.service" everything is fine for the next fre days.

If I check the /var/log/syslog I found:
<6>Aug 12 18:17:01 xmc(127.0.0.1) CRON[23925]: (root) CMD ( cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
<6>Aug 12 20:17:56 xmc(127.0.0.1) systemd[27215]: Time has been changed
<6>Aug 12 20:17:56 xmc(127.0.0.1) systemd[1]: Time has been changed
<6>Aug 12 20:17:57 xmc(127.0.0.1) CRON[23955]: (root) CMD ( cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)

So I know the time has changed from 18:17:01 to 20:17:56 but I didn't know why.

Has anybody an idea how to find out the reason for this?

I have a second NAC Gateway running on a KVM Hypervisor and there I didn't saw any time problems.

Regards,
Axel

0 replies

Be the first to reply!

Reply