Question

OneFabricConnect / VMWare


Userlevel 3
Hello,

i see the folowing in server.log (debug enabled in fusion / jboss / vmwarehandler):

2014-11-17 16:59:42,576 DEBUG [com.enterasys.fusion.modules.VMWareHandler] Connecting service id 1 [xx.xx.xx.xx]
2014-11-17 16:59:42,576 INFO [com.enterasys.fusion.modules.VMWareHandler] Connecting with username dcm-user to server xx.xx.xx.xx using URL https://vcenter.domain.local/sdk
2014-11-17 16:59:45,714 DEBUG [com.enterasys.fusion.modules.VMWareHandler] Update local data for service id 1
2014-11-17 16:59:45,714 INFO [com.enterasys.fusion.modules.VMWareHandler] Update Local: Retrieving VM data
2014-11-17 16:59:45,936 WARN [com.enterasys.fusion.modules.VMWareHandler] Local Update: Virtual Machine Not Found
2014-11-17 16:59:46,157 WARN [com.enterasys.fusion.modules.VMWareHandler] Update Local: No hosts found
2014-11-17 16:59:46,158 DEBUG [com.enterasys.fusion.modules.VMWareHandler] Disconnecting service id 1 [xx.xx.xx.xx]
2014-11-17 16:59:46,365 DEBUG [com.enterasys.fusion.modules.VMWareHandler] Removing endsystems on user request

so looks like no data could be retrieved from vcenter. What to check? permission problem?
any hints?

6 replies

Userlevel 3
Hi mp2014,

it doesn't look like neither a permission nor a connection issue. Two questions to start with:
1. Do you have any VMs which are managed by the vCenter server you have configured within the VMWareHandler.xml file?
2. Did you already enable MAC authentication on your data center switch ports so your VMs are also listed in NAC's end-system list (NAC Manager or OneView)?
Userlevel 3
Hi,

1. yes, the vcenter in question has 1 data center instance within, 2 Clusters - one cluster dummy without hosts, the other with 9 hosts in)
2. mac authentication enabled, i see the VMs in NAC end systems
Userlevel 3
ok, so we need to figure out why the API request to VMWare is not retrieving any VM data. Did you try to provide an admin account to the VMWareHandler.xml file just to make sure it is not a permission issue? Are you absolutely sure that the VM server (vCenter or ESX server) you are pointing OFConnect to actually manages those 9 hosts?
Userlevel 3
for testing purposes i was using an account with read only permissions in vSphere - will try with admin user tomorrow. its the only vcenter server we run...it manages these 9 esx hosts.
Userlevel 3
it was a permission problem. If the user in question has admin permissions, everthyng is fine.
Userlevel 3
Thank you for your feedback on this

Reply