Header Only - DO NOT REMOVE - Extreme Networks
Question

Captive Portal Splah Page browser compatability


Getting reports of captive portal splash page not functioning in some client browsers. Seems that IE/Firefox tend to work, but browsers such as google nexus tablet the chrome browser and Mozilla Firefox for Ubuntu are not functioning.

5 replies

Userlevel 7
Hi Kurt,

what does "not functioning/work" mean ?
Is there an error code on the webpage, a load error, only part of the portal is loaded,....
Or could you provide a screenshot of the web browser issue.
Also which software is running on your system.
Userlevel 7
I have seen portal issues pop up from time to time. Usually this issue is with the client. The clients try and resolve a specific URL (Similar to Apple's "Success Page"). If they can't get there the device will disconnect during the portal process. The only way to resolve this is to try and spoof the page for the device so it thinks it's connected (new code on the controller). Can you try and get a wireshark trace of the process? You can use the real capture function at the ap where the client is attached. I would strongly recommend that you open a ticket with the GTAC and someone can help you gather all the info on this issue.

Here is a screen capture of a trace I got on a Samsung S4. The customer I was working with reported the device reported "No Wireless Connectivity". He thought DHCP was not working because the client failed to pull an address. The trace shows that was not the case. In Frame 388, it shows a request to a specific URL. Since the device did not get the response it was looking for it roamed or disconnected. If you try and go to that page you get "welcome. test page..."

https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/s3_images/1011801/RackMultipart20140120-30352-ie0nlf-droid_inl...
Userlevel 2
Hi Kurt, please let us know if this resolved your issue and if you need further information! Great to see you in our community. 🙂
Sorry for not putting more details in the initial posting...

We're seeing issues on the splash page for our guest access for wifi in our public library. We have patrons with a variety of devices. The custom splash page has some basic guest policy text and an accept button. The page comes up just fine on IE, Firefox and Chrome on Windows and most macs. There seems to be some issues rendering the page on other devices such as Firefox on Ubuntu, Kindle Fire (shows a blank accept button) and the Google Nexus tablet (Chrome doesn't work at all, and apparently the Dolphin browser displays to the top of the accept button).
Userlevel 4
Kurt Plowman wrote:


Sorry for not putting more details in the initial posting...

We're seeing issues on the splash page for our guest access for wifi in our public library. We have patrons with a variety of devices. The custom splash page has some basic guest policy text and an accept button. The page comes up just fine on IE, Firefox and Chrome on Windows and most macs. There seems to be some issues rendering the page on other devices such as Firefox on Ubuntu, Kindle Fire (shows a blank accept button) and the Google Nexus tablet (Chrome doesn't work at all, and apparently the Dolphin browser displays to the top of the accept button).

You should open a case with the GTAC so we can review and answer all questions that you may have. 1-800-872-8440 Jason

Reply