Header Only - DO NOT REMOVE - Extreme Networks

Error while saving configuration to the stack (X460-G2)


Hey, guys!

We're stacking four X460-G2 and while trying to save the configuration we get the following error:

Slot-1 Extreme_CAE.10 # save conf
The configuration file primary.cfg already exists.
Do you want to save configuration to primary.cfg and overwrite it? (y/N) Yes
Saving configuration on master ............... done!
Synchronizing configuration to backup ..... done!
Saving configuration on Standbys (Slots: 2,3).
................................................................................ .......................................................................................................................................
Configuration saved on Standby (Slot 2): error.
Configuration saved on Standby (Slot 3): error.[/code]
The log output is:
Slot-1 Extreme_CAE.11 # sh log
06/14/2016 21:55:47.29 Slot-1: received error packet: 3: write error
06/14/2016 21:55:43.68 Slot-1: received error packet: 3: write error[/code]

Show slot detail output is:
Slot-1 Extreme_CAE.16 # sh slot detail

Slot-1 information:
State: Operational
Download %: 100
Restart count: 0 (limit 5)
Serial number: -----
Hw Module Type: X460G2-48p-10G4
SW Version: 16.1.3.6
SW Build: 16.1.3.6
Configured Type: X460G2-48p-10G4
Ports available: 54
Recovery Mode: Reset
Node MAC: 02:04:96:9A:52:F0
Current State: MASTER
Image Selected: primary
Image Booted: primary
Primary ver: 16.1.3.6
Secondary ver: 16.1.3.6
Config Selected: primary.cfg

Slot-2 information:
State: Operational
Download %: 29
Restart count: 0 (limit 5)
Serial number: -----
Hw Module Type: X460G2-48p-10G4
SW Version: 16.1.3.6
SW Build: 16.1.3.6
Configured Type: X460G2-48p-10G4
Ports available: 54
Recovery Mode: Reset
Node MAC: 02:04:96:9A:52:F0
Current State: STANDBY
Image Selected: primary
Image Booted: primary
Primary ver: 16.1.3.6
Secondary ver: 16.1.3.6
Config Selected: primary.cfg

Slot-3 information:
State: Operational
Download %: 29
Restart count: 0 (limit 5)
Serial number: -----
Hw Module Type: X460G2-48p-10G4
SW Version: 16.1.3.6
SW Build: 16.1.3.6
Configured Type: X460G2-48p-10G4
Ports available: 54
Recovery Mode: Reset
Node MAC: 02:04:96:9A:52:F0
Current State: STANDBY
Image Selected: primary
Image Booted: primary
Primary ver: 16.1.3.6
Secondary ver: 16.1.3.6
Config Selected: primary.cfg

Slot-4 information:
State: Operational
Download %: 100
Restart count: 0 (limit 5)
Serial number: -----
Hw Module Type: X460G2-48p-10G4
SW Version: 16.1.3.6
SW Build: 16.1.3.6
Configured Type: X460G2-48p-10G4
Ports available: 54
Recovery Mode: Reset
Node MAC: 02:04:96:9A:52:F0
Current State: BACKUP (In Sync)
Image Selected: primary
Image Booted: primary
Primary ver: 16.1.3.6
Secondary ver: 16.1.3.6
Config Selected: primary.cfg

[/code]
Any ideas why this is happening?

Thanks in advance!

5 replies

Userlevel 6
Hello Zilmar,

Would you please provide the output from "show port stack-port rxerror"? Has the save ever worked properly or is this the first time trying?
Patrick Voss wrote:

Hello Zilmar,

Would you please provide the output from "show port stack-port rxerror"? Has the save ever worked properly or is this the first time trying?

Hi Patrick!

The save was working when they were standalone. We just took them off the box, updated and stacked.

The output is:
Slot-1 Extreme_CAE.18 # sh ports stack-ports rxerrors no-refresh
Port Rx Error Monitor
Port Link Rx Rx Rx Rx Rx Rx Rx
State Crc Over Under Frag Jabber Align Lost
=============================================================================
1:1 A 0 0 2 0 0 0 0
1:2 A 0 0 1 0 0 0 0
2:1 A 0 0 2 0 0 0 0
2:2 A 0 0 1 0 0 0 0
3:1 A 0 0 1 0 0 0 0
3:2 A 0 0 1 0 0 0 0
4:1 A 0 0 1 0 0 0 0
4:2 A 0 0 3 0 0 0 0
================================================================================
Link State: A-Active, R-Ready, NP-Port Not Present L-Loopback
Slot-1 Extreme_CAE.19 #

[/code]
Userlevel 6
Try to synchronize those slots using the command below:

"synchronize stacking slot 2"
"synchronize stacking slot 3"

Then reboot both of them. If you see any errors while executing these commands please share.
There were no errros running those commands, but I got the same errors when trying to save the configuration.
Userlevel 4
So, please open a case with our TAC. This is a better place to work on this topic.

Reply