Header Only - DO NOT REMOVE - Extreme Networks

stacking problem in X670-G2


Hi There

We have two X670G2-48x-4q and want to stack them to each other. we use V160 and easysetup according to following document. (EXOS version, License Level and Active Partition are same)

https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/How_To/How-to-create-stack-with-Summit-X460-48p-a...

also connected ports according to following document:

https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/How_To/How-to-configure-two-Summit-X670-switches-...

we encountered some problems. after enable stacking switches (some time one of switches) crashes and goes reboot.

some of logs listed here:

unconfigure dispatch attach fail: bcm_attach client unit 9
Unable to set ECMP hash= 0 for slotNo 2 unit 9, â 0 rc -19
[i] Slot-1: Slot-2 down, resetting all TCP connections to it
[i] Slot-1: Module in Slot-2 is removed
Slot-1: initBCMChipTempSensors : Failed to initialize chip temperature sensors for slot Slot-2
Slot-1: ERROR4: attaching driver to slotNo 2 unit 0 remote 9, rc=-19
Slot-1: Unable to set L2/L3 Hash = 5 for slotNo 2 unit 9, rc -19

default EXOS version is: 15.6

we cleared NVRAM, upgraded to EXOS 16.1.3.6-patch1-9 and 16.1.3.1-Patch1-7 but again not works (crash and reboot).

please tell us which EXOS is compatible with stacking and what we should do.

Regards.

7 replies

Userlevel 6
Hi. it seems you already tested recommended firmware. I suggest to open ticket with GTAC. They will investigate what is wrong, what is the root cause. Can be faulty device, can be unsupported tranceiver/cable... Z.
Pala, Zdenek wrote:

Hi. it seems you already tested recommended firmware. I suggest to open ticket with GTAC. They will investigate what is wrong, what is the root cause. Can be faulty device, can be unsupported tranceiver/cable... Z.

thanks for your answer.

after some tests i found this devices doesn't work properly. for example in none-stack with default configuration broadcasting doesn't work.

i should ask in another post.
Userlevel 4
Do all of the switches contain all the same licenses Have you tried building a stack with just with the.same image installed ( no configuration at all)
Jason Parker wrote:

Do all of the switches contain all the same licenses Have you tried building a stack with just with the.same image installed ( no configuration at all)

Hi Jason, thanks for your answer.

All of switches contain same lenience: Advanced Edge

I installed EXOS with same image and form Bootrom.
(it installed on primary and secondary partition)

with any configuration again occurs some errors.
Userlevel 3
Jason Parker wrote:

Do all of the switches contain all the same licenses Have you tried building a stack with just with the.same image installed ( no configuration at all)

Could you please open a GTAC case? So we could analyze/troubleshoot further.
Userlevel 2
Dear Omar,

is it right, that you use the 16.1.3.6 on the X670-G2?
I think only the new 21.X or higher is supported on that one.

Best Regards
Chacko
Userlevel 7
Hi Chacko,

EXOS 16.1 is currently recommended for the X670-G2 switches, but the new 21.x and 22.x versions can be used as well.

Please see http://www.extremenetworks.com/extreme-hardwaresoftware-compatibility-recommendation-matrices/softwa...

Erik

Reply